main logo
297

Speakerul Andrian Candu a avut o întrevedere cu președintele Adunării Parlamentare a OSCE

Speakerul Andrian Candu a avut o întrevedere cu președintele Adunării Parlamentare a OSCE.

Candu a avut o întrevedere cu președintele Adunării Parlamentare a OSCE

Oficialii au discutat despre acțiunile întreprinse de autoritățile din Modova privind organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019, transmite Știri.md.

George Tsereteli a subliniat că Adunarea Parlamentară a OSCE este alături de țara noastră, urmărește cu atenție evoluțiile pentru a-i oferi sprijinul necesar și încurajează autoritățile să asigure desfășurarea unui proces electoral conform standardelor democratice. 

Andrian Candu a menționat că sunt întreprinse toate măsurile care se impun pentru asigurarea unui scrutin electoral liber, echitabil, echilibrat, sigur, corect, incluziv, astfel ca alegerile să reflecte voința poporului Republicii Moldova.

„Pentru autorități cel mai important este ca alegerile să fie recunoscute drept libere și corecte atât în interiorul țării, cât și pe plan internațional”, a declarat Candu.

Președintele Adunării Parlamentare a OSCE, George Tsereteli efectuează o vizită de documentare în Republica Moldova, în perioada 20-23 ianuarie 2019. 

Adunarea Parlamentară a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa este constituită din 323 de parlamentari, reprezentanți ai legislativelor din 57 de ţări.

Amintim că ieri, prim-ministrul Pavel Filip a avut astăzi o întrevedere cu președintele Adunării Parlamentare a OSCE, George Tsereteli. Anterior, președintele Adunării Parlamentare a OSCE a avut o întâlnire cu ministrului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Tudor Ulianovschi.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării