main logo
597

Șova a discutat problema transnistreană cu Hogan și Neukirch

Aspectele actuale legate de problematica transnistreană şi perspectivele avansării dialogului în procesul de negocieri au fost discutate în ajun de viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Vasilii Şova, cu Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Dereck J. Hogan.

Șova a discutat problema transnistreană cu Hogan și NeukirchFoto: Știri.md

Potrivit Infotag cu referire la Biroul Politici de Reintegrare, oficialii au exprimat "necesitatea sprijinirii reciproce a procesului de consolidare a poziţiilor partenerilor internaţionali din formatul "5+2" în raport cu Republica Moldova şi în contextul reglementării transnistrene", transmite Știri.md.

Interlocutorii au susţinut ideea organizării în perioada apropiată a întrevederilor de lucru la nivelul reprezentanţilor politici din partea Chişinăului şi Tiraspolului şi a vizitei în Republica Moldova a reprezentanţilor mediatorilor şi a observatorilor în formatul de negocieri "5+2". De asemenea, au fost abordate şi alte iniţiative relevante pentru impulsionarea procesului de reglementare.

Oficialii au convenit asupra menţinerii unei cooperări intense şi a dezvoltării interacţiunii pe un spectru larg de subiecte de interes comun.

Situaţia în reglementarea transnistreană şi rezultatele marcate în activitatea grupurilor de lucru sectoriale ale Moldovei şi Transnistriei au fost discutate şi la întrevederea vicepremierului cu şeful Misiunii OSCE în RM, Claus Neukirch.

Ei s-au pronunţat pentru identificarea cât mai curând a unor soluţii viabile la cele mai stringente probleme, în particular a celor ce figurează pe agenda grupurilor de lucru pentru telecomunicaţii şi servicii poştale şi pentru economie.

Au fost abordate şi posibilele noi idei ce pot fi promovate şi sunt în măsură să contribuie la sporirea eficienţei mecanismelor procesului de negocieri, inclusiv în realizarea unor iniţiative de proiecte, cum ar fi implementarea cu suportul partenerilor internaţionali a proiectului de infrastructură privind reconstrucţia drumului naţional M5 "Chişinău-Tiraspol-frontiera cu Ucraina".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării