644
0
Soția lui Vladimir Cebotari, din nou proprietară la Fly One: Dividente de peste un milion de lei
644
0

Fostul ministrul al Justiției Vladimir Cebotari și actualul vicepreședinte al Partidului Democrat este din nou beneficiar al Companiei de transport aerian Fly One și raportează obținerea de dividende din activitatea acesteia.

În declarația de avere pentru ultimii doi ani, depusă la CEC, Vladimir Cebotari anunță că a obținut un venit de 1.195.200 de lei de la Fly One SRL și alte 440.777 de lei din activitatea companiei Sanair Service SRL, transmite Știri.md cu referire la Moldova Curată.

Compania Fly One a fost creată la 30.09.2015, în timp ce Vladimir Cebotari era ministru al Justiței. Atunci soția sa avea calitatea de fondatoare cu o cotă-parte de 40%. În a doua jumătate a anului 2016 această cotă a fost înstrăinată.

Solicitat de Moldova Curată să explice de ce, în anul 2018, indică în declarația de avere câștiguri din dividendele acestei companii, unde familia sa nu mai participă, Vladimir Cebotari, a răspuns că, ”de aproximativ o lună”, contractul de vânzare-cumpărare a cotei-părți, încheiat în 2016, a fost reziliat, iar soția sa și-a redobândit cele 40% din capitalul social.

Declarația sa este confirmată de datele de la Agenția Servicii Publice, accesate astăzi, unde Maria Cebotari figurează ca fondatoare a Fly One, companie ce are în prezent un capital social subscris de 34.714.200 lei.

Firma Sanair Service a prestat servicii Ministerului Justiției. ”Când eram ministru soția mea nu avea cotă în această companie”

Cât privește compania Sanair Service SRL, aceasta a fost fondată în anul 2008 și înregistrată la Comrat. Soția lui Vladimir Cebotari deține în prezent o cotă de 27 la sută. Tot atât deține în această companie și Mircea Maleca, care este în prezent administrator al companiei Fly One, iar în trecut – șef al Administrației de Stat a Aviației Civile și director al companiei Air Moldova.

Sanair Service SRL, specializată în activități ale agențiilor de voyaj și transport, a obținut în anul 2017, când Vladimir Cebotari era ministru al Justiției, două contracte de achiziții publice la acest minister, arată pagina web a Agenției Achiziții Publice. A livrat bilete de avion în valoare totală de 83.647 de lei.

Solicitat de Moldova Curată, Vladimir Cebotari a spus că în acea perioadă soția sa nu era fondatare în această companie și că a cumpărat cota-parte ulterior, de aceea nu ar putea fi vorba despre un conflict de interese.

Fostul ministru preferă Porche

În declarația de avere depusă la CEC apar, la capitolul proprietăți, două mașini de model Porche. Una – procurată în anul 2015, iar alta – în 2018. Ultima a fost cumpărată cu suma de 2 milioane de lei. Vladimir Cebotari a explicat că, având în vedere că declarația a fost depusă pentru doi ani – 2017 și 2018, a indicat prima mașină deoarece în 2017 încă o deținea. El susține însă că a vândut-o și și-a cumpărat cel de-al doilea Porche. Astfel că acum familia sa deține o singură mașină de acest model de lux.

Citiți continuarea pe Moldova Curată.

Citește și
article image
Cebotari îl acuză pe Năstase: Să nu-l lăsăm să ne fure...
3
206
article image
Năstase vs Cebotari și Harunjen. Cine minte referitor la...
0
927
article image
Ce spune Vlad Cebotari despre perchezițiile de la...
0
642
article image
Cebotari publică imagini cum Sandu votează concesionarea...
22
8965