main logo
2020

Sora lui Vlad Filat, mesaj cu ocazia zilei de naștere a ex-premierului

Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Vlad Filat, a împlinit 49 de ani. Cu această ocazie sora sa și vicepreședinții Partidului Liberal Democrat din Moldova au scris un mesaj pe felicitare pentru fostul lider PLDM pe rețelele de socializare.

Sora lui Vlad Filat, mesaj cu ocazia zilei de naștere a ex-premierului

Aceștia au vorbit despre „cozile imense pentru a i se închina, tot mai mulți se tem să se asocieze cu el”, scrie unimedia.

„Când vine vorba despre iertare, în teorie pare extrem de simplu, e doar un cuvânt care trebuie aplicat în viața noastră, pentru a ne elibera de oamenii care ne-au greșit, într-un fel sau altul. În schimb, practica ne omoară de-a dreptul: e omenește să îți dorești să ți se facă dreptate, poate chiar să îți dorești pentru omul care ți-a făcut foarte mult rău să treacă prin ce ai trecut și tu.

După tot ce ai îndurat și înduri, ți se pare nedrept față de tine însuți să lași lucrurile așa cum sunt, să renunți la toată furia față de acea persoană. Acea furie te alimentează mereu, te enervează, te aprinde de fiecare dată când îți amintești cât de mult ai suferit și suferi. Acea furie te consumă enorm, îți închide ochii să nu vezi ce e mai frumos în jurul tău și totuși nu o lași să plece, pentru că îți dorești să ți se facă dreptate. Iartă-i și uită-i. Te iubesc Vlad! Multă sănătate, dragul meu frățior”, a scris pe pagina sa de Facebook sora lui Vlad Filat, Ala Rusu.

De asemenea și vicepreședinții PLDM Alexandru Bujorean și Anastasia Cojocari au scris pe rețelele de socializare un mesaj de felicitare fostului lider.

„Fie ca Sfântul Gheorghe, Purtătorul de Biruință, să ocrotească sărmana Moldova, pe toți fiii și fiicele acesteia și pe cel care a iubit această țară mai mult decât țara l-a iubit pe el.

La mulți ani, Domnule Președinte, Vlad Filat”, scrie vicepreședintele PLDM, Alexandru Bujorean.

„Acum 3 ani, în ziua de 6 mai, se formau cozi imense pentru a i se închina, astăzi, tot mai mulți se tem să se asocieze cu el (ca să nu-și piardă din imaginea pe care nu o au) și foarte puțini își mai amintesc. Dar, mai devreme sau mai târziu, va trebui să dea ochii cu el, unii pentru ceea ce au făcut, alții pentru ceea ce fac.

La mulți și binecuvântați ani, domnule Președinte, vă doresc sănătate, putere, răbdare și împlinirea tuturor viselor”, a scris Anastasia Cojocari.

UNIMEDIA aminteşte că Vlad Filat a fost condamnat la 27 iunie, de către magistraţii judecătoriei Buiucani, la nouă ani de închisoare. Ulterior decizia a fost menținută de Curtea de Apel Chișinău și Curtea Supremă de Justiție.

Fostul premier este învinuit de trafic de influenţă şi corupere pasivă. Filat pledează în continuare nevinovat și spune că va ataca decizia la Curtea Europeană pentru drepturile omului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării