main logo
3808

Șor promite să construiască un aeroport în Găgăuzia, dacă Guțul va câștiga alegerile

Ilan Șor promite să construiască un aeroport pe teritoriul Găgăuziei, în cazul în care locuitorii autonomiei vor acorda încredere echipei formațiunii sale și candidatului pentru funcția de bașcan, Evghenia Guțul.

Șor va construi un aeroport în Găgăuzia, dacă Guțul va câștiga alegerile

Liderul partidului ȘOR dă asigurări că aeroportul din autonomie va fi inaugurat până în 1 iunie 2025, conform unui proiect care a fost planificat pentru Chișinău, însă care nu a fost pus în aplicare din cauza autorităților, transmite Știri.md.

„Conform programului nostru electoral, ne propunem, cu permisiunea locuitorilor Găgăuziei, să construim un aeroport pe teritoriul regiunii. Am avut o întâlnire de lucru cu echipa mea, în cadrul căreia, am decis clar și fără echivoc: Proiectul privind construcția unui terminal, pe care l-am planificat pentru Chișinău, va fi implementat pe teritoriul autonomiei găgăuze. Pot oferi și un termen limită pentru asta. Dacă ne veți acorda încredere, anul acesta, va fi stabilit locul în care va fi construit aeroportul în regiune, vor fi obținute actele permisive și vor începe lucrările de terasament. La anul, va începe construcția terminalului și a pistei. Vă promit că, până în 1 iunie 2025, pe teritoriul Găgăuziei, va fi inaugurat aeroportul al cărui terminal va arăta exact ca cel care urma să fie construit la Chișinău”, a declarat Ilan Șor.

La fel, potrivit liderului Partidului „ȘOR”, aeroportul din Găgăuzia va deveni un hub între Est și Vest, care va impulsiona dezvoltarea economiei regiunii.

Amintim că, la 30 aprilie, în UTA Găgăuzia au avut loc alegerile pentru funcția de guvernator (bașcan) al autonomiei. Rezultatele preliminare arată că în turul doi al scrutinului electoral vor concura candidatul susținut de Partidul Socialiștilor, Grigorii Uzun, și candidata Partidului Șor, Evghenia Guțul.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării