main logo
1006

Șor: Mnogorazovîi Dodon face presiuni ilegale asupra CEC

Acțiunile de astăzi organizate de Partidul Socialiștilor la comanda lui Igor Dodon, din fața Comisiei Electorale Centrale reprezintă o presiune directă și ilegală asupra unei instituții de stat.

Șor: Mnogorazovîi Dodon face presiuni ilegale asupra CEC

Declarația a fost făcută de liderul Partidului Politic Șor, Ilan Șor.

El a explicat că de fapt, prin asemenea acțiuni, Dodon încearcă să-și justifice înfrângerea la alegerile parlamentare, în fața creditorilor care i-au oferit bani și susținere politică.

Protestul organizat de PSRM a fost de fapt o comandă a lui Igor Dodon, nemulțumit de faptul că CEC a încercat să pună capăt fărădelegilor comise de PSRM și șeful statului în campania electorală. 

„Cu ce s-a făcut vinovată CEC în opinia lui Dodon? Pentru că a reacționat la demersul lui Partidului Șor și a stopat fărădelegile lui Dodon? Pentru că a întors cursul campaniei într-un făgaș legal și că a stopat utilizarea resurselor administrative în campanie?”, a întrebat Ilan Șor.

El a comentat protestul PSRM/Dodon drept presiuni ilegale asupra acestei instituții. „Calificăm ca o presiune directă a primei persoane în stat în activitatea unei instituții independente”, a declarat Ilan Șor.

Ilan Șor a menționat că Partidul Socialiștilor, a cărui singur program electoral este susținerea președintelui și Igor Dodon, nu au făcut nimic pentru țară. Din care cauză, PSRM/Dodon vor pierde alegerile. Iar acum, „liderul neformal” al PSRM încearcă să justifice această înfrângere în fața creditorilor săi financiari și politici. 

„Înțelegem foarte bine că, din păcate, Dodon a făcut promisiuni politice pe care nu le poate îndeplini. Pentru aceasta a luat avansuri politice și financiare mari și acum încearcă să se justifice, dar nu-i reușește”, a precizat Ilan Șor.

Politicianul a arătat că Igor Dodon nu a făcut nimic pentru oameni în cei aproape doi ani și jumătate de mandat. 

„Numiți-mi măcar un contract investițional, o acțiune concretă pe care a făcut-o pentru țară. Singurul lucru pe care l-a realizat este că și-a făcut reparație în oficiu (președinție). Dar nu se știe cât ne va costa pe noi această reparație”, a menționat Ilan Șor.

El s-a referit și la așa-numita amnistie migrațională promovată de PSRM și Dodon. 

„Amnistie, de parcă cetățenii ar fi criminali. Iar o concetățeană a născut într-o închisoare din Rusia. Iată cât de influent și cum se ține de cuvânt președintele nostru”, a arătat Ilan Șor.

Pentru a demonstra cât de „influent” este Dodon, Ilan Șor a amintit despre nenumăratele suspendări ale acestuia din funcție. „Dodon a fost deja de vreo 9 ori președinte suspendat-repus în funcție, încolo-încoace, încolo-încoace, încolo-încoace. Iată ce avem un „Mnogorazovîi Dodon””, a amintit Ilan Șor.

Amintim că în urma unei sesizări depuse de Partidul Politic Șor, Comisia Electorală Centrală l-a atenționat vineri, 8 februarie, pe președintele Igor Dodon în privința inadmisibilității implicării sale în campania electorale în favoarea unui concurent electoral (PSRM) și a avertizat PSRM pentru utilizarea resurselor administrative ale președinției în campania electorală.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării