main logo
1224

Șor: Judecătorii de la Cahul și-au șters picioarele de lege

„Ieri judecătorii de la Curtea de Apel Cahul și-au șters picioarele de lege”, susține liderul Partidului Politic Șor, deputatul Ilan Șor.

Șor: Judecătorii de la Cahul și-au șters picioarele de lege

Reacția vine după ce ieri, 25 iulie, instanța de la Cahul a admis demersul procurorului anticorupție privind emiterea unui mandat de arest pe numele fostului primar de Orhei. Acesta mai afirmă că „este amenințat de noua guvernare, inclusiv prin răfuială fizică, dar și juridică”. Declarațiile au fost făcute într-un video difuzat de Televiziunea Centrală, pe pagina sa de Facebook, transmite IPN.

Ilan Șor a declarat că ședința de judecată urma să aibă loc pe 19 iulie, la care planifica să se prezinte, împreună cu avocatul. Însă, cu câteva zile înainte, apărătorul său a fost contactat de instanța de apel de la Cahul și a fost informat că unul dintre judecători s-a îmbolnăvit și că ședința va fi amânată. Când s-a anunțat că ședința este amânată pentru data de 25 iulie, spune Ilan Șor, avocatul său a anunțat că din motive personale nu se poate prezenta și a solicitat amânarea. Potrivit lui, solicitarea avocatului a fost respinsă.

Deputatul susține că „având informații că asupra magistraților de la Cahul se fac presiuni fără precedent de către așa-zisa noua guvernare, s-a decis ca un alt avocat al său să meargă la ședință și să ceară recuzarea judecătorilor, lucru care a fost respins”. Potrivit lui, în această situație, avocații au solicitat recuzarea întregii Curți de Apel la Cahul, însă instanța a refuzat expedierea demersului dat la Curtea Supremă de Justiție.

Fostul primar de Orhei a declarat că, „chiar din prima zi de la venirea noii guvernări a început să primească amenințări atât în adresa sa, a familiei, cât și a colegilor de partid. Potrivit lui, este vorba despre răfuială fizică, juridică și de aceasta este nevoit să nu se prezinte la evenimente publice, la Parlament. Acesta afirmă că este amenințat „de noua guvernare în frunte cu Igor Dodon și Maia Sandu”. Și aceasta pentru că „lor nu le convine că el ar putea spune tot ce cunoaște, dar el cunoaște foarte mult, inclusiv despre Igor Dodon”.

În altă ordine de idei, Ilan Șor a declarat că oamenii vorbesc despre necesitatea organizării de proteste împotriva „dezordinii” de astăzi. „Voi susține în această cauză poporul. Și dacă poporul va cere lucrul ăsta, credeți-mă, actuala guvernare nu va avea o viață dulce, pentru că noi vom obține dreptate și o libertate veritabilă”, a mai spus Ilan Șor.

În iunie 2017, Ilan Șor a fost condamnat la șapte ani și jumătate de închisoare pentru cauzarea de prejudicii statului prin înșelăciune și abuz de încredere. Sentința a fost atacată în instanța de apel, iar inculpatul a fost eliberat din arest la domiciliu și plasat sub control judiciar până la pronunțarea sentinței definitive. În februarie 2018, dosarul a fost strămutat la Curtea de Apel Cahul, o decizie nefiind încă emisă.

La începutul lunii iulie, organele de drept au pornit un nou dosar penal pe numele liderului Partidului Şor, pentru părăsirea teritoriului Republicii Moldova, eludând controlul vamal și cel de frontieră, deși avea interdicție în acest sens impusă de către instanța de judecată.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării