main logo
940

Șor, despre statutul de candidat: Ambalaj frumos, dar cu nimic în interior

Liderul Partidului Șor, Ilan Șor, a venit cu o reacție după ce ieri, 23 iunie, Parlamentul European a votat pentru acordarea statutului de candidat la aderare pentru R. Moldova și Ucraina.

Șor, despre statutul de candidat: Ambalaj frumos cu nimic în interiorFoto: știri.md

Potrivit lui Șor, acordarea Republicii Moldova statutului de țară candidată la aderarea la Uniunea Europeană seamănă cu un „ambalaj frumos de ciocolată, dar care nu are nimic în interior”, transmite Știri.md.

Potrivit lui, în urma acestei decizii, cetățenii moldoveni nu vor simți nicio schimbare, pentru că nimeni nu ne va da niciun ban pentru acest lucru.

„Acordarea Republicii Moldova a statutului de țară candidată la aderarea la Uniunea Europeană seamănă cu un ambalaj frumos de ciocolată, dar care nu are nimic în interior. 

De arătat arată bine, dar ciocolată în interior nu este. În primul rând, multe țări așteaptă să adere la UE de peste 20 de ani, chiar dacă au deja statut de țări candidate. 

Este un proces pe jumătate real pentru Moldova. În al doilea rând, ce vor obține în urma acestei decizii medicii, profesorii, învățătorii, pensionarii? Nimic. 

Pentru că nimeni nu ne va da niciun ban în urma acestei decizii. Ne dăm foarte bine seama că Maia Sandu, din lipsă totală de rezultate pentru îmbunătățirea vieții cetățenilor, caută să-i hrănească măcar cu ceva pe oameni. 

Însă azi ea poate să-i hrănească pe oameni doar cu promisiuni deșarte. Iar pentru obținerea statutului de candidat, Sandu s-a pus în genunchi în fața stăpânilor din UE, pentru a le da moldovenilor încă o porție de minciuni. 

De ce minciuni, vă explic. Maia Sandu ne va spune acum că vremurile bune nu au venit până acum, însă de acum înainte vor veni. Care vremuri bune? Cine o mai crede pe această mincinoasă?”, a menționat Șor.

Ilan Șor a mai spus că de Moldova nu are nevoie nimeni, nici Vestul, nici Estul, iar Europa trebuie construită acasă, împreună cu toți cetățenii.

„Eu vreau să construiesc Europa acasă, în Moldova. Pentru mine Europa nu înseamnă promisiuni goale, un ambalaj frumos. Pentru mine Europa înseamnă pensii bune pentru oameni, locuri de muncă, salarii decente pentru doctori, profesori etc. Asta este Europa pe care trebuie s-o construim singuri, cu propriile mâini. 

Noi nu trebuim nimănui, nici Vestului, nici Estului. Suntem o piesă de schimb în jocurile marilor puteri, iar Maia Sandu bagă țara noastră într-o situație foarte complicată.

Mă adresez tuturor cetățenilor, tuturor forțelor politice, haideți să ne unim, să ne așezăm la masa negocierilor, să uităm toate neînțelegerile și supărările și să demolăm această guvernare incompetentă, care îi va duce pe oameni la o sărăcie cumplită”, a mai spus Ilan Șor.

Citește și: Parlamentul European a votat Rezoluția privind statutul R. Moldova

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării