main logo
1563

Șor: Dacă voi veni la putere, voi putea întoarce miliardul mai repede

Primarul de Orhei a declarat recent la RTR-Moldova că dacă partidul său ajunge la putere, banii dispăruţi vor fi returnaţi "mult mai repede".

Șor: Dacă voi veni la putere, voi putea întoarce miliardul mai repede

Cu alte cuvinte, dacă nu-l şi votăm - după ce i-am îngăduit să-şi facă mendrele la BEM - nu mai vedem viteză în recuperarea banului public, la subtilizarea căruia, a se vedea sentinţa, liderul formaţiunii omonime a pus umărul cum s-a priceput mai bine, transmite Știri.md cu referire la deschide.md.

La finalul emisiunii, actualul primar de Orhei a declarat: „Nu am fost beneficiarul niciunui dolar din furtul miliardului”. În același timp, politicianul susţine sus şi tare că ar vrea ca să fie întorși banii furați: „Procuratura trebuie să-și îndrepte toate forțele în această direcție. Ei cunosc foarte bine unde trebuie să caute activele lui Platon”. 

Întrebat dacă e real ca banii să fie întorși, Shor afirmă cu siguranţă: „DA, și încă foarte repede!”.

Mai mult decât atât, Shor pune mâna în foc că, dacă „Partidul Șor” ar veni la putere, ar putea grăbi procesul de recuperare a banilor fraudați:

„Platon spune că poate face acest lucru în câte zile? În câteva zile. Eu pot să spun că. dacă noi vom fi la putere, vom face acest lucru mult mai repede, pentru că noi știm cum să stabilim relațiile. Și aici e vorba de relații cu Federația Rusă și cu Marea Britanie”, a adăugat primarul de Orhei.  

Fostul președinte al Băncii de Economii, Ilan Shor, condamnat de prima instanță pe unul dintre dosarele din „Furtul miliardului”, a confirmat ipoteza lansată în investigația Zeppelin și anume că, în cadrul „miliardomatului”, s-au implicat mai multe servicii speciale din Federația Rusă. Declarația a fost făcută în cadrul aceluiași interviu acordat în exclusivitate pentru postul RTR Moldova.

llan Șor, a fost condamnat în iunie 2017 la 7 ani și 6 luni de pușcărie în unul din dosarele privind devalizarea Băncii de Economii. Executarea pedepsei însă a fost stabilită să înceapă din momentul rămânerii definitive a sentinței. Tot Șor a fost persoana care a l-a denunțat pe fostul premier Vlad Filat, dar și pe supranumitul raider nr. 1 din spațiul CSI, Veaceslav Platon, ambii condamnați în episoade din BEM devalizarea BEM. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării