577
3
Șor, către Năstase: Ieși mereu ca păduchele în frunte
577
3

Recent Ilan Șor a depus un demers la Primăria municipiului Chișinău în care îi solicită să-i permită să modernizeze toate trecerile subterane de pietoni din sectorul Botanica.

După ce primarul interimar al Capitalei a menționat că nu ar dori să modernizeze orașul prin intermediul unor „fonduri dubioase”, nici Andrei Năstase nu a ezitat să comenteze situația dată, transmite Știri.md.

După ce Năstase a comentat, în cadrul unei conferințe de presă „războiul” ce-l duce primarul interimar al Capitalei și liderul Partidului Șor, Ilan Șor, a venit cu o replică către liderul blocului ACUM. 

„Andrei Năstase iese mereu ca păduchele în frunte. Indiferent despre ce nu ar fi vorba, e expert în toate. Este gata să discute despre orice, dar de fiecare dată o face la fel de primitiv. La fel și acum, a ajuns să vorbească despre trecerile subterane din Chișinău. Potrivit lui, dacă ar fi ajuns primar al Chișinăului, trecerile subterane demult ar fi fost reconstruite. Pe bani, potrivit lui, europeni. Cam așa se vede Năstase în funcția de primar – să alerge prin toată Europa cu mâna întinsă, să roage, să cerșească și să facă de râs și funcția sa, și alegătorii, și țara. Iată cum vede Năstase Europa – un sac fără fund, din care poți scoate cât vrei pentru orice vrei. Doar că, nu e nici pe departe așa. Să presupunem că Năstase va găsi bani pentru reparația pasajelor subterane, dar de unde va lua pentru reparația trotuarelor, a drumurilor, acoperișurilor, iluminatul stradal, amenajarea parcurilor, a zonelor verzi? Tot din Europa? În opinia lui Năstase europenii sunt niște unchi zâmbitori în permanență gata să dezlege punga. Andrei Năstase nu poate trăi fără stăpâni cu cărți de credit. Mai demult aceștia erau Țopa, iar acum – Europa. Nu contează cine sunt, importantă să dea bani la timp. Este psihologia unui cerșetor de meserie. Pentru comparație – la Orhei am majorat bugetul de trei ori și am construit orașul fără a ne umili în fața nimănui. Am depins și depindem exclusiv de alegători. Anume ei, cetățenii Moldovei și sunt stăpânii noștri. Ceea ce propune Năstase pentru țară nu este altceva decât legalizarea robiei, iar pentru el personal, posibilitatea de a huzuri în urma „otkaturilor”.

Și încă ceva – ce drept are să mă critice o nulitate ca Năstase, care nu a putut construi un teren pentru copii nici măcar în satul natal? Eu, în comparație cu el, am ce demonstra, ce le raporta oamenilor. Un lenos, palavragiu și profitor nu poate și nu trebuie să-i critice pe oamenii care lucrează pentru binele țării și al poporului”, a declarat Ilan Șor

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter