main logo
777

Șor, către Codreanu: Sunteți în stare doar de compuneri pe Facebook

Liderul Partidul Politic Șor și vicepreședintele fracțiunii parlamentare a partidului, Petru Jardan, au depus un demers la Primăria municipiului Chișinău în care cer permisiunea de a moderniza toate trecerile subterane de pietoni din sectorul Botanica.

Șor, către Codreanu: Sunteți în stare doar de compuneri pe Facebook

Ruslan Codreanu, primarul interimar al Capitalei, a refuzat demersul celor din Partidul Șor, pe motiv că proiectele ar trebui realizate din surse legale, ci nu din "fonduri dubioase", transmite Știri.md cu referire la reacția lui Codreanu.

Mai mult, primarul Capitalei susține că a alocat peste 10 milioane de lei pentru 8 treceri subterane din sectorul Botanica.

Ilan Șor îi răspunde primarului de Chișinău, susținând că așteaptă un răspuns oficial pentru partid, nu o reacție pe Facebook, iar resursele financiare ale partidului sunt informații deschise:

"Mult stimate dle primar interimar, Ruslan Codreanu,

În primul rând, acum nu suntem în campanie electorală.

În al doilea rând, într-adevăr ați observat că Partidul „Șor” întotdeauna își îndeplinește promisiunile electorale, în comparație cu mulți alții. Însă, chestiunea despre care discutăm astăzi nu are legătură cu alegerile, dar este vorba despre probleme care trebuiau rezolvate demult – asigurarea securității pietonilor din Chișinău. Nu am putut să nu reacționăm la multitudinea de cereri și plângeri ale locuitorilor care nu văd nicio perspectivă să aștepte ceva din partea dvs., reprezentanții autorităților locale. Orașul este de mult în ruine, iar trecerile subterane nu doar că arată groaznic, dar sunt și periculoase. Ne-am gândit la oameni și la securitatea lor. Dar în primul rând la securitatea copiilor.

În al treilea rând. Ce ține de proveniența resurselor financiare pentru modernizarea subteranelor sunt informații deschise, au apărut chiar și la știri. E cazul să învățați să vă informați corect, în loc să faceți insinuări nefondate.

Am vrut să-i ajutăm pe chișinăuieni și chiar am crezut că și dvs. vă gândiți la locuitorii Capitalei. Dar, se pare, sunteți în stare doar să faceți compuneri pe Facebook. Mai avem un bloc „notoriu” de deputați care se antrenează pe Facebook în loc să se ocupe cu lucruri serioase. Dar cu Facebookul și cu postările pe Internet nu hrănești oamenii. Și este absolut anormal să administrezi un oraș, cu atât mai mult o Capitală, pe Internet.

De aceea, indiferent de atracția dvs. față de rețelele sociale și like-urile pe Facebook, vom aștepta un răspuns oficial din partea dvs. la solicitarea noastră. Scrieți-ne oficial că nu doriți îmbunătățirea vieții chișinăuienilor și amenajarea orașului... Să vadă oamenii", a scris Ilan Șor pe Facebook.

Știri.md amintește că Ilan Șor a reparat trecerea subterană din orășelul Aeroport.

Ideea de a reabilita pasajul subteran a apărut după ce locuitorii din regiune s-au adresat lui Petru Jardan, ales deputat în Parlamentul R. Moldova pe listele Partidului Șor la scrutinul din 24 februarie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării