main logo
408

Șor califică protestul PSRM în fața CEC drept presiune ilegală

Ilan Șor susține că protestul organizat de PSRM a fost de fapt o comandă a lui Igor Dodon, nemulțumit de faptul că CEC a încercat să pună capăt fărădelegilor comise de PSRM și șeful statului în campania electorală.

Șor califică protestul PSRM în fața CEC drept presiune ilegalăȘor califică protestul PSRM în fața CEC drept presiune ilegală

Liderul Partidului Politic „Șor ”a menționat că Partidul Socialiștilor, aL cărui singur program electoral este susținerea președintelui și Igor Dodon, nu a făcut nimic pentru țară, din acest motiv PSRM și Igor Dodon vor pierde alegerile, iar acum, „liderul neformal” al PSRM încearcă să justifice această înfrângere în fața creditorilor săi financiari și politici, transmite Știri.md cu referire la IPN

Ilan Șor spune că Igor Dodon, pe perioada mandatului său de până acum nu a făcut nimic pentru oameni „Numiți-mi măcar un contract investițional, o acțiune concretă pe care a făcut-o pentru țară. Singurul lucru pe care l-a realizat este că și-a făcut reparație în oficiu, la președinție.

Dar nu se știe cât ne va costa pe noi această reparație”, a spus Ilan Șor. El s-a referit și la amnistia migrațională promovată de PSRM și Igor Dodon. „Amnistie, de parcă cetățenii ar fi criminali, iar o concetățeană a născut într-o închisoare din Rusia. Iată cât de influent și cum se ține de cuvânt președintele nostru”. Liderul Partidului Politic „Șor” nu a ezitat să amintească și despre suspendările președintelui din funcție.

În comentariul serviciului de presă al Președinției față de declarațiile lui Ilan Șor, instituția le-a calificat drept un alt atac asupra instituției prezidențiale. 

Președinția menționează că șeful statului a decis să nu se implice în lupta electorală pentru a nu fi ținta polemicilor diferitor actori politici din țară, „care mizează pe acest ping-pong informațional pentru a-și ridica ratingurile personale din contul acestora”. 

Instituția prezidențială a solicitat tuturor candidaților electorali să-și realizeze potențialul în actualul scrutin în baza ideilor, propunerilor, strategiilor pe care le au și nu din contul tentativelor de a intra în polemici cu instituția prezidențială și cu președintele nemijlocit.

Partidul Socialiștilor a protestat luni, 11 februarie, în fața sediului Comisiei Electorale Centrale unde s-a arătat nemulțumit de decizia CEC de vineri, 8 februarie, de sancționare a PSRM și a lui Igor Dodon pentru utilizarea resurselor administrative. Decizia CEC a fost luată în urma examinării unei sesizări depuse de Partidul Liberal și Partidul Politic „Șor”. 

Socialiștii au acuzat CEC ca execută decizii la comanda Partidului Democrat, membrii căruia, de fapt, ar utiliza pe larg resursele administrative, referindu-se în mod special la Andrian Candu, președintele Parlamentului și la prim-ministrul Pavel Filip, cerând, în context, excluderea lor din cursa electorală.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării