main logo
1021

Șor a revenit pe banca acuzaților la Curtea de Apel Cahul

După o pauză de mai mult de două luni, Curtea de Apel Cahul examinează astăzi, 8 august, dosarul de escrocherie și spălare de bani de numele controversatului om de afaceri și primar de Orhei, Ilan Șor.

Șor a revenit pe banca acuzaților la Curtea de Apel Cahul

11:20 Susținătorii lui Șor l-au întâmpinat pe primarul de Orhei cu aplauze, îmbrățișări și flori.

„Mulțumesc că ați venit să mă susțineți. Merg acolo (n.r. la Curtea de Apel) ca să demonstrez adevărul despre cine a luat banii în realitate. Vom demonstra ce și cum s-a întâmplat”, a spus Șor înainte de a intra la ședința de judecată.

La fel ca și la ședințele anterioare de judecată, în fața Curții de Apel s-au adunat susținătorii primarului de Orhei, care înarmați cu pancarte scandează: „Ilan, suntem cu tine” și „Cerem o justiție corectă”.

Contact anterior de ZdG, serviciul de presă al Curții de Apel Cahul ne-a informat că magistrații care examinează cauza sunt prezenți la muncă, nu au fost depuse cereri de amânare, astfel încât ședința va avea loc cu începere de la ora 11.00.

Aceasta este cea de-a treia ședință în dosarul lui Ilan Șor, prima ședință fiind amânată la solicitarea avocatului primarului de Orhei, iar cea de-a doua fiind amânată la solicitarea procurorului.

La 21 iunie 2017, Ilan Șor, controversatul businessman, primar al orașului Orhei și lider al partidului care-i poartă numele a fost condamnat de magistratul Andrei Niculcea de la Judecătoria Chișinău la șapte ani și șase luni de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani și a dispus ca pedeapsa să intre în vigoare doar după ce va deveni definitivă. Ilan Șor se află în libertate, fiind sub control judiciar, chiar dacă numele său figurează în ambele rapoarte Kroll drept unul dintre principalele personaje implicate în frauda bancară.

Ilan Șor este prima persoană pusă sub acuzare în dosarul furtului miliardului, fiind reținut la 6 mai 2015. În timp dosarul pe numele acestuia se află abia pe masa instanței de apel, ex-premierul Vladimir Filat și omul de afaceri Veaceslav Platon, deși au fost puși sub acuzare mai târziu, au fost deja condamnați la închisoare și plasați după gratii pentru nouă și, respectiv, doisprezece ani de închisoare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării