main logo
1077

Sondaj: Sandu e liderul străin în care românii au cea mai mare încredere

Maia Sandu este liderul străin în care românii au cea mai mare încredere (28,8%), potrivit unui sondaj Inscop din 7 octombrie.

Sondaj: Sandu e liderul străin în care românii au cea mai mare încredereFoto: știri.md

Ea este urmată de Joe Biden (25,8%, în scădere puternică), Vladimir Putin (în creștere) și Viktor Orban”, transmite Știri.md cu referire la G4Media. 

Europa Liberă menționează că titlul articolului anunță o altfel de întâietate a președintei Republicii Moldova: mesajul transmis de Maia Sandu cu prilejul Zilei Naționale a României a strâns 25.000 de like-uri pe Facebook, în timp ce două postări similare ale președintelui Klaus Iohannis au ajuns în total la doar 7.000 de like-uri. 

În plus, explică pentru G4Media expertul Dan Arsenie, „datele publice puse la dispoziție de Facebook arată că nicio postare din pagina Maiei Sandu nu a fost sponsorizată”. 

Arsenie, care este expert în Social Media, vine și cu propria explicație: „Mesajul postării a fost unul extrem de inspirat în cazul Maiei Sandu, prin folosirea metaforei podurilor între țări și prin referințe la limba comună și chiar la un viitor comun. 

Este genul de mesaj patriotic care mobilizează audiențe mari și foarte mari. În cazul postării lui Klaus Iohannis, mesajul a fost scurt și rece, incapabil să genereze solidaritate”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării