main logo
1155

Sondaj: Numărul susținătorilor aderării Moldovei la NATO, în scădere

Numărul susținătorilor aderării Republicii Moldova la NATO este în scădere în comparație cu luna precedentă, arată datele sondajului realizat de compania Date Inteligente SRL.

Sondaj: Numărul susținătorilor aderării Moldovei la NATO, în scădereFoto: știri.md

Numărul celor care susțin aderarea Moldovei la NATO, în prezent, reprezintă 25,3%, cu 2,2% mai puțin decât în luna noiembrie, transmite Știri.md.

Regiunile care susțin într-o proporție mai mare aderarea Moldovei la NATO sunt: Călărași (45.9%), Chișinău - sectorul Centru (42%), Hâncești (41,8%), Anenii Noi (39,8%) și Ungheni (39%).

Totodată, ponderea celor care susțin recunoașterea independenței Transnistriei, a crescut semnificativ, în comparație cu luna precedentă, cu 7,7%, înregistrând în prezent 31,0%.

Sondajul a fost realizat în perioada 15-26 decembrie 2022, la nivel național prin metodele: 93.7% CATI și 6.3% CAWI, pe un eșantion total de 1.006 respondenți.

Eroarea maximă de eșantionare este de ± 3.0%, iar numărul localităților incluse în eșantion este de 387.

Datele sunt ponderate pentru a corespunde structurii populației totale pe gen, grupe de vârstă, mediu de reședință, regiuni de dezvoltare, regiuni statistice iData și etnii.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării