main logo
540

Sondaj: Moldovenii optează pentru vectorul european al R. Moldova

Dacă ar trebui duminica viitoare să aleagă între aderarea R. Moldova la UE sau la Uniunea Economică Euroasiatică, circa 52 la sută din respondenții unui sondaj realizat de IMAS ar vota pentru UE.

Sondaj: Moldovenii optează pentru vectorul european al R. MoldovaSondaj: Moldovenii optează pentru vectorul european al R. Moldova

Potrivit sondajului, dacă duminica viitoare ar avea loc un referendum, 58% din respondenți ar vota pentru aderarea R. Moldova la UE, 47% pentru aderarea la Uniunea Economică Euroasiatică, transmite Știri.md cu referire la Moldpres

Alţi 29 la sută din participanţii la sondaj spun că şi-ar dori unirea R. Moldova cu România, iar 18% optează pentru aderarea ţării noastre la NATO.

Aceeaşi cercetare sociologică arată că 75 la sută din moldoveni cred că după scrutinul din 24 februarie, lucrurile în ţara noastră merg într-o direcţie greşită.

Barometrul socio-politic a fost realizat de IMAS în perioada 17 martie – 5 aprilie 2019 pe un eșantion de 1.110 respondenţi, la comanda PDM. Marja de eroare este de 3%.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării