main logo
835

Sondaj: Mai mulți respondenți obtează pentru UE decât UEA

Aderarea Moldovei la Uniunea Europeană este susţinută de aproape de două ori mai mulţi cetăţeni decât la Uniunea Eurasiatică.

Sondaj: Mai mulți respondenți obtează pentru UE decât UEA

Potrivit Infotag, despre aceasta arată datele studiului "Barometru postelectoral" realizat de compania "Date Inteligente" SRL (iData), transmite Știri.md.

Potrivit rezultatelor sondajului prezentate vineri, 71,6% dintre respondenţi susţin aderarea Moldovei la Uniunea Europeană, iar 37,5% - s-au pronunţat pentru aderarea Moldovei la Uniunea Eurasiatică (o întrebare separată).

De asemenea, 41,2% dintre respondenţi sunt în favoarea unirii Moldovei cu România.

Doar 27,7% susţin aderarea Moldovei la NATO. De asemenea, 20,4% dintre respondenţi susţin restabilirea URSS, iar 48,1% - optează pentru retragerea Moldovei din CSI.

Potrivit sondajului, 25,3% dintre cetăţeni susţin recunoaşterea independenţei "Republicii Moldoveneşti Nistriene".

Preşedintele Maia Sandu este în fruntea clasamentului de încredere în politicieni (38,9%).

Ea este urmată de preşedintele PSRM, Igor Dodon, (20,3%), preşedintele Partidului "ŞOR", Ilan Şor, (5,7%), preşedintele PCRM, Vladimir Voronin, (4,3%), preşedintele "Partidului Nostru" Renato Usatîi (3%).

Mai mult de jumătate dintre participanţii la sondaj (52,4%) consideră că lucrurile în ţară se mişcă în direcţia corectă, iar 36,4% - deopotrivă.

Sondajul a fost realizat la telefon în perioada 21-28 iulie, cu participarea a 1 065 de persoane, inclusiv a locuitorilor din Transnistria. Marja de eroare este de +/-2,9%.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării