main logo
643

Sondaj: În care politicieni au încredere oamenii după alegeri

Potrivit unui nou sondaj realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor, privind „situația socio-politică din Republica Moldova în urma alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019, în viziunea populației”, încrederea în liderul Partidului Politic Șor, deputatul Ilan Șor, este în creștere.

Sondaj: În care politicieni au încredere oamenii după alegeri

Peste 18% din cetățeni au încredere în Ilan Șor, mai mult decât într-un sondaj similar, desfășurat în preajma alegerilor parlamentare, când politicianul se bucura de încrederea a 14% din cetățeni. Totodată, cercetările sociologice mai arată că oamenii își doresc miniștri din Partidul Șor, formațiunea bucurându-se de o încredere a peste 13% din populație, transmite Știri.md cu referire la zugo.md.

Potrivit lui Victor Mocanu, cetățenii „ar vedea-o pe Reghina Apostolova (deputată a Partidului Șor) ca ministru al Sănătății și Protecției Sociale”.

De menționat că cele mai de încredere personalități politice rămân, totuși, a fi: Igor Dodon, Maia Sandu și Vlad Plahotniuc, iar cele mai de încredere partide: PSRM, PDM, PAS și Platforma „DA”.

Sondajul mai relevă că doar 15% dintre respondenți optează pentru alegeri anticipate, iar oamenii vor ca politicienii să identifice soluții pentru a evita o criză politică. Mulți dintre ei propun ca toate formațiunile parlamentare să coalizeze și să formeze un Guvern.

Cercetările de teren, în cadrul sondajului Vox Populi – mai 2019 „Situația sociopolitică din Republica Moldova în urma alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019 în viziunea populației”, au fost efectuate în perioada 1-10 mai 2019, pe un eşantion de 1189 respondenţi, din 89 de localităţi, reprezentativ pentru populaţia adultă a Republicii Moldova, exclusiv regiunea transnistreană, cu o eroare maximală de + 3,0%.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării