main logo
1833

Sondaj: Guvernul Gavrilița, cel mai slab din istoria Moldovei

Mai mult de o jumătate dintre cetăţeni consideră că guvernul Nataliei Gavriliţa este cel mai slab din istorie.

Sondaj: Guvernul Gavrilița, cel mai slab din istoria MoldoveiFoto: gov.md

Potrivit Infotag, acest lucru este arătat de rezultatele Barometrului opiniei publice, prezentate joi, transmite Știri.md.

Un număr de 29,8% dintre respondenţi au apreciat performanţa actualei guvernări ca fiind mult mai proastă decât a celor precedente, 22,3% - mai proastă, 20,9% - la fel, 17,2% - mai bună şi doar 2,8% - mult mai bună.

Directorul Institutului de politici publice (instituţia care a comandat sondajul), Arcadie Barbăroşie, a subliniat că Gavriliţa ar trebui sa fie atentă la aceste date şi să tragă concluziile corespunzătoare.

Aproape o jumătate dintre respondenţi (48,4%) evaluează situaţia politică actuală din Republica Moldova ca fiind "foarte instabilă", 35,3% - "uşor instabilă" şi doar 13% o consideră stabilă sau foarte stabilă.

Odată cu instalarea actualei guvernări, nivelul corupţiei, conform opiniilor a 34,2% dintre respondenţi, a rămas la fel ca anterior, 27,5% consideră că nivelul corupţiei a crescut, iar 21,9% - că a scăzut.

Sondajul a fost realizat în perioada 29 octombrie - 10 noiembrie, cu participarea a 1132 de persoane. Marja de eroare este de 3%.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării