main logo
889

Sondaj: Dodon și Sandu împart aceeași poziție în topul încrederii cetățenilor

Președintele Igor Dodon și fosta prim-ministră Maia Sandu sunt lideri în topul încrederii cetățenilor în politicieni.

Sondaj: Dodon și Sandu, lideri în topul încrederii cetățenilorColaj: știri.md

Mai mult, cei doi au acumulat un punctaj egal, a câte 24% din alegerile oamenilor, potrivit unui sondaj realizat de Magenta la comanda Institutul Republican Internațional (IRI), transmite Știri.md cu referire la Agora.md.

Datele, colectate în cadrul sondajului realizat în perioada 16 noiembrie - 9 decembrie 2019, arată că cetățenii au cea mai mare încredere în doi politicieni: Igor Dodon și Maia Sandu.

La nivel național, cei doi au acumulat câte 24% din opțiunile cetățenilor. Totuși, în capitală, pentru Maia Sandu au optat un număr mai mare de chișinăuieni - 32%, în timp ce președintele Igor Dodon se bucură de încrederea a 19% din locuitorii orașului.

Președintele PPDA, Andrei Năstase se clasează pe locul trei în top, acumulând 13% din opțiunile respondenților la nivel de țară și 16% din încrederea chișinăuenilor.

Printre politicienii care se bucură de încrederea oamenilor se numără și Zinaida Greceanîi, cu 10% la nivel național, Pavel Filip -7%, iar Ilan Șor, Renato Usatîi și Ion Ceban acumulează câte 5% din încrederea respondenților din întreaga țară.

Este de menționat că 35% dintre persoanele chestionate nu au dat un nume sau nu au răspuns.

Sondajul s-a desfășurat pe întreg teritoriul țării, unde au participat 1204 de cetățeni ai R. Moldova, cu drept de vot. Marja de eroare constituie 2,8%.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării