main logo
447

Sondaj: Cine va câştiga alegerile din Găgăuzia

Dacă duminica viitoare vor avea loc alegerile Başcanului Unităţii Teritoriale Autonome Găgăuzia, 29% dintre persoanele intervievate nuştiu cu cine să voteze.

Sondaj: Cine va câştiga alegerile din Găgăuzia

Pentru actuala başcană a Unităţii Teritoriale Autonome Găgăuzia, Irina Vlah, sunt gata să voteze 50,9% din respondenţi, pentru Nicolai Dudoglo – 5,3%, pentru Serghei Anastasov – 3,8%, pentru Vladimir Kîssa – 2,6%, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.

Pentru socialistul Fiodor Gagauz doar 1,5% ar fi gata să voteze, pentru Ivanna Köksal – 1,4%, pentru Dmitrii Konstantinov – 1,3%, pentru Ivan Topal – 1,1%, pentru Aleksandr Tarnavskii – 1%, iar ceilalţi concurenţi au acumulat sub 1%.

Cercetările de teren în cadrul sondajului de opinie cu genericul „Opţiunile sociopolitice ale locuitorilor din Unitatea Teritorială Autonomă Găgăuzia în preajma alegerilor Bașcanului” au fost efectuate în perioada 15-19 martie 2019 pe un eşantion de 1029 respondenţi din 22 de localităţi, reprezentativ pentru populaţia adultă a Unităţii Teritoriale Autonome Găgăuzia, cu o eroare maximală de + 2,6%.

Amintim că alegerile başcanului Găgăuziei au fost transferate de pe 19 mai pentru 30 iunie. 

O decizie în acest sens a fost adoptată de către Adunarea Populară, care a operat totodată mai multe modificări în legislaţia electorală locală, inclusiv cu privire la prezenţa la urne.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării