main logo
5346

Sondaj: Cine este agresorul războiului? Cum răspund moldovenii

27, 9% din moldoveni, consideră că doar Rusia este vinovată în conflictul din regiune, iar 11,2% sunt de părerea că doar Ucraina.

Sondaj: Cine este agresorul războiului? Cum răspund moldoveniiFoto: tv8.md

Cel puțin așa arată un sondaj realizat de BS-AXA-Center of Sociological Investigations and Markenting Research, pe un eșantion de 1012 persoane, metoda față în față, în perioada 25 februarie - 13 martie. Totuși, aproape jumătate dintre moldoveni nu au răspuns sau au evitat să-și spună părerea, transmite Știri.md cu referire la unimedia.info.

Astfel, potrivit sondajului, 27,9% din moldoveni consideră că doar Rusia este vinovată în conflictul cu Ucraina, iar 11,4% au răspuns că „În mare parte Rusia” se face vinovată.

Totodată, 9,4% din cetățeni sunt de părere că „În mare parte Ucraina” este agresorul, iar 11,2% au votat că „Doar Ucraina” este vinovată.


De asemenea, la întrebarea în cazul în care fluxul de refugiați va fi mare iar autoritățile nu vor face față și vor apela pentru ajutor cetățenilor, Dvs. sunteți gata să oferiți suport în acest sens, și anume: Să oferiție cazare: 24,5% au răspuns că „categoric da”, iar 18,7 - „mai degrabă da”.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării