main logo
1689

Soluția jurnalistului ucrainean Gordon pentru problema transnistreană

Jurnalistul ucrainean Dmitri Gordon a relatat cum vede el o soluție pentru rezolvarea problemei transnistrene și a trupelor ruse staționate acolo.

Soluția jurnalistului ucrainean Gordon pentru problema transnistreană

Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul unui interviu pentru Nord News, transmite Știri.md.

„Există o singură soluție pentru problema transnistreană: armata a 14-a să plece din Moldova, iar autoritățile așa-zisei Transnistrie să urmeze armata a 14-a. Există teritoriul statului suveran Moldova, care respectă întreaga lume și dreptul internațional. Tot ceea ce nu se supune legilor Moldovei – mă scuzați. Sunt convins că de îndată ce armata ucraineană îi alungă pe invadatorii de pe teritoriul Ucrainei, următorul pas este să punem capăt puterii lui Putin. Următoarea acțiune este o schimbare uriașă a situației geografice și politice din lume. Întoarcerea la finlandezi a teritoriului lor - Karelia, întoarcerea la japonezi a teritoriului lor - Insulele Kuril și, eventual, Sakhalin. Întoarcerea Transnistriei Moldovei. Întoarcerea Georgiei în Osetia de Sud și Abhazia etc. Sunt multe de vorbit”, a spus Gordon. 

Armata a 14-a a fost o unitate militară strategic-operativă din cadrul Forțelor Armate ale Uniunii Sovietice (1942–1992) și, de asemenea, pentru o scurtă perioadă, o unitate a Forțelor Armate ale Federației Ruse (1992–1995). Este notoriu cunoscută pentru implicarea sa în războiul din Transnistria în perioada iunie-iulie 1992, fapt care a dus la apariția și independența de facto a unui „stat” separatist față de Republica Moldova.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării