main logo
936

Solicitare de la fostul premier Pavel Filip către actualul premier Maia Sandu

Fostul premier, Pavel Filip, vine cu o solicitare oficială către actualul prim-ministru al Republicii Moldova, Maia Sandu.

Solicitare de la fostul premier Pavel Filip către Maia SanduColaj: Știri.md

Democratul îi cere Maiei Sandu să comunice care este poziția Guvernului privind documentele care vor fi semnate la Reuniunea în formatul 5+2 de la Bratislava, din 8-10 octombrie, transmite Știri.md.

"După precedentul cu discursul de la ONU (ne)coordonat de Președinție cu Ministerul de Externe, vrem să ne asigurăm că la Reuniunea în formatul 5+2 de la Bratislava, din 8-10 octombrie, șeful delegației (vicepremierul Vasile Șova) va expune de această dată poziția țării și a Guvernului.

Am întrebat-o pe dna prim-ministru care este poziția Guvernului pe care îl conduce vizavi de documentele care vor fi semnate la Bratislava prin care se introduce un sistem de garanții în dezavantajul Republicii Moldova și prin care se încearcă a crea două entități de drept distincte într-un stat reunificat și stimularea creării unui sistem juridic paralel supranațional.
Este Guvernul în acord cu aceste mișcări? Sau așteptăm să vină a doua zi după reuniune, ca să auzim din nou că ”nu ne place ce-a ieșit” și că ”Guvernul se disociază” și de această dată?
Nu vă mai ascundeți. Sunteți la guvernare, sunteți pe corabie și o conduceți. Nu vă mai puteți preface că priviți dintr-o parte cum această corabie își schimbă direcția. Sau... la cine e cârma?", a scris fostul premier pe pagina sa de Facebook.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării