main logo
5312

Șoigu, la Chișinău: Rusia propune utilizarea munițiilor de la Colbasna

Rusia propune să inițieze procesul de utilizare a munițiilor stocate lîngă satul Colbasna în regiunea transnistreană a Republicii Moldova, fiind gata să instaleze echipamentul necesar în acest sens.

Șoigu, la Chișinău: Rusia propune utilizarea munițiilor de la ColbasnaFoto: fb.com/IgorDodon

Postrivit lui Igor Dodon, această idee a fost pronunțată cadrul întrevederii pe care a avut-o cu Ministrul Apărării al Federației Ruse, Serghei Șoigu, transmite Știri.md.

"I-am mulțumit Ministrului Apărării, iar în persoana lui – conducerii FR, remarcînd faptul că realizarea acestei măsuri va contribui la reducerea tensiunii în regiune.

Am dat asigurării Ministrului Apărării că propunerea dată în scurt timp va fi transmisă participanților formatului de negocieri 5+2 de reglementare a diferendului transnistrean", a spus Dodon. 

Știri.md amintește că Șoigu va participa astăzi la un concert care va fi susținut la inițiativa lui Igor Dodon cu „prilejul aniversării a 75-a de la eliberarea Moldovei de invadatorii fasciști”.

Menționăm că vizita demnitarului rus la Chișinău are loc în contextul în care premierul Maia Sandu a calificat-o drept una privată, și nu oficială, din cauza lipsei notificării executivului de către Ministerul Apărării și neefectuării demersurilor necesare. Astfel, Maia Sandu a afirmat că în timpul vizitei, nu vor putea fi semnate acorduri sau înțelegeri oficiale. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării