main logo
461

Șoigu, invitat de Dodon la aniversarea eliberării Moldovei de Fasciști

Ministrului rus al Apărării, Serghei Şoigu, a fost invitat de Preşedintele Igor Dodon la aniversarea eliberării Moldovei de fascişti.

Șoigu, invitat de Dodon la aniversarea eliberării Moldovei de FasciștiFoto: europalibera.org

Potrivit Infotag, declaraţia aparţine ministrul Apărăii Pavel Voicu, care a venit cu precizări privind caracterul vizitei omologului său rus, transmite Știri.md.

Potrivit lui, Igor Dodon a invitat mai mulţi demnitari din statele care au fost aliate la eliberarea Republicii Moldova de cotropitorii fascişti.

"Luni mi-a fost cunoscut că ministrul Apărării rus, Serghei Şoigu, intenţionează să participe la acest eveniment. Am informat-o pe doamna prim-ministru Maia Sandu despre o posibilă vizită a omologului meu", a explicat Pavel Voicu.

Ministrul Apărării a menţionat că s-a respectat procedura, iar de asta s-a ocupat Preşedinţia. 

Pavel Voicu a mai spus că se va consulta cu Maia Sandu, deoarece, crede el, s-a produs o confuzie.

"Din câte cunosc eu, au fost respectate toate prevederile, se ocupă Preşedinţia. Suplimentar o să mă consult cu doamna prim-ministru la ce s-a referit. Posibil a fost o confuzie, deoarece s-a înţeles că a fost invitat de către ministrul apărării, dar de fapt dumnealui vine la invitaţia preşedintelui Republicii Moldova", a menţionat Pavel Voicu.

Anterior, în cadrul şedinţei de Guvern, Maia Sandu l-a informat pe Pavel Voicu că nu va putea semna niciun acord oficial, iar vizita lui Serghei Şoigu va fi privată.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării