3 236
1
Societatea civilă semnează o petiție contra complicilor lui Plahotniuc
3 236
1

În numele societății civile, Pavel Grigorciuc a creat o petiție pe o platformă online pentru lustrația tuturor judecătorilor, procurorilor și al altor complici ai regimului Plahotniuc.

Foto: Știri.md

Petiția a fost creată pe platforma online change.org și poate fi semnată aici, transmite Știri.md.

Textul petiției:

Cerem lustrația tuturor judecătorilor, procurorilor și altor complici ai regimului Plahotniuc!

Noi, cetățenii Republicii Moldova cerem de la majoritatea parlamentară formată din partidele PSRM – blocul ACUM lustrația complicilor regimului Plahotniuc!

Lustrația – reprezintă curățirea sistemului puterii de stat de judecători, procurori și de demnitari corupți.

Lustrația reprezintă interzicerea persoanelor care au susținut și s-au aflat sub conducerea fostului regim oligarhic al lui Plahotniuc, de a participa la cîrmuirea statutului, și de a ocupa funcții în organele statutului și alte funcții importante.

Lustrația – este tragerea la răspunderea și pedeapsa penală pentru participarea la comiterea infracțiunilor de către fostul regim și confiscarea averii (proprietății) dobîndite prin hoție și corupție.

Lustrația – reprezintă aplicarea unor pedepse echitabile față de complicii regimului Plahotniuc și oferirea legitimității noii puteri (noului guvern), care prin lustrație va demonstra o ruptură decisivă cu practica vechii puteri, recunoscută de societate ca fiind criminală și ilegală.

Poporul moldovenesc cere adoptarea Legii cu privire la lustrație!”

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter