main logo
884

Socialistul Adrian Lebedinschi spune cum și când a devenit român

Adrian Lebedinschi, candidatul Partidului Socialiștilor (PSRM) la alegerile parlamentare din acest an, pe circumscripția nr. 29 (Chișinău), spune că ar renunța la cetățenie, dar nu are timp să se se ocupe de colectarea setului de acte, necesare acestui proces.

Socialistul Adrian Lebedinschi spune cum și când a devenit românAr renunța la cetățenie: Lebedinschi spune cum și când a devenit român

Socialistul spune că a obținut cetățenia României în anul 2002, cu intenția de a pleca ulterior peste hotare, or, nu-și vedea viitorul în Republica Moldova: „Soția mea încă nu primise cetățenia românescă, așa că m-am implicat activ aici, pe teritoriul Republicii Moldova, pentru a face carieră”, a spus Lebedinschi, în studioul dezbaterilor Alege Liber de la TV8, transmite Știri.md

„Este o procedură destul de complicată, trebuie s mă aflu mai mult timp pe teritoriul României pentru a acumula un set de acte. Acum chiar nu-mi permite timpul”, a spus candidatul, menționând că a depus o cerere în acest sens la Ambasada României de la Chișinău.

În această seară, în studioul Alege Liber de la TV8 sunt invitați candidații de pe circumscripția nr. 30 (Chișinău): Nae-Simion Pleșca, Petru Burduja, Stanislav Cvasnîi, Veronica Herța, Galina Bostan, Dan Perciun, Oleg Golopeatov, Valentin Dolganiuc și Maxim Uvarov. Dezbaterile încep la ora 17:00.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării