main logo
296

Socialiștii promit să înăsprească pedeapsa pentru instigarea la ură etnică

După ce va câştiga alegerile parlamentare, Partidul Socialiştilor intenţionează să înăsprească pedeapsa pentru instigarea la ură etnică.

Socialiștii promit să înăsprească pedeapsa pentru instigarea la ură

Despre aceasta a menţionat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, candidatul PSRM, membrul Consiliului Municipal Chişinău, Nichita Ţurcan, transmite Știri.md cu referire la Infotag.

Un grup de tineri socialişti, îmbrăcaţi în jachete cu simboluri de partid, au desfăşurat conferinţa de presă la podul de peste Nistru de la Vadul-lui-Vodă. Ei ţineau pancarte pe care scria "PSRM - pentru dezvoltarea armonioasă a societăţii!", "Vom obţine pace şi armonie interetnică".

Ţurcan a amintit că pe parcursul istorie sale, Moldova a fost o ţară în care moldovenii, ucrainenii, ruşii, găgăuzii, germanii, evreii, polonezii şi alte grupări etnice trăiau în pace.

"Politicienii moderni, prin activitatea partidelor lor şi din ambiţii personale, adesea au încălcat înţelegerile în relaţiile cu naţionalităţile, plasând o naţiune mai presus de alta. PSRM intenţionează să înceteze speculaţiile pe tema limbii şi naţionalităţii, să obţină armonie în societate", a spus el.

Candidatul PSRM, Oleg Lipskii, a spus că partidul intenţionează să declare limba moldovenească drept limbă de stat, iar limbii ruse să-i confere statutul de "limbă oficială de comunicare interetnică".

"Vrem să unim cetăţenii în baza păcii interetnice, ca să putem lucra împreună pentru a construi ţara şi a ridica economia. Iar dacă Moldova se va dezvolta, în ţară vor reveni oamenii care pleacă din republică în căutarea de lucru", a spus el.

Juristul PSRM, Maxim Lebedinschi, a spus că partidul a contestat în instanţă decizia Guvernului Republicii Moldova privind transferul secţiilor de votare pentru locuitorii din Transnistria departe de regiune.

"Considerăm că această decizie este contraproductivă şi absolut greşită. În regiune locuiesc peste 230 mii de cetăţeni ai RM, care pot deveni potenţiali alegători. Îndepărtarea secţiilor de votare la 40-50 km nu va contribui la implicarea lor activă în alegeri şi va încălca drepturile lor constituţionale", a spus el.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării