main logo
439

Socialiștii promit să dezvolte sportul, știința și cultura

Partidul Socialiştilor (PSRM) are un program de dezvoltare a sportului, ştiinţei şi culturii, pe care îl va realiza, dacă va câştiga alegerile parlamentare.

Socialiștii promit să dezvolte sportul, știința și cultura

Potrivit agenţiei Infotag, despre aceasta a anunţat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, deputatul socialist Vasile Bolea, care consideră că guvernarea actuală a republicii distruge sportul, ştiinţa şi cultura, transmite Știri.md.

"În sate şi oraşe sunt tot mai puţine obiecte sportive funcţionale, infrastructura sportivă se agravează. Acolo unde mai înainte erau stadioane şi bazine, de exemplu la Chişinău, au fost construite blocuri locative. În capitala Moldovei nu există nici stadion olimpic, nici bazin olimpic. În locul stadionului republican va fi construit noul sediul al Ambasadei SUA", a reamintit el.

Un al candidat la funcţia de deputat, consilierul municipal Alexandr Odinţov a adus un exemplu de încălcare comisă de autorităţi în domeniul imobiliar.

"În 2008, Guvernul Vasile Tarlev i-a acordat maestrului Nicolae Botgros 28 de ari în spatele Palatului Feroviarilor pentru construirea unui centru cultural-muzical. Nu au trecut nici 11 ani şi Botgros (care a susţinut până nu demult PDM-ul de la guvernare) i-a solicitat prim-ministrului Pavel Filip să schimbe destinaţia acestui teren. La una din ultimele şedinţe ale Guvernului lui i s-a permis să construiască nu un centru pentru artiştii talentaţi, ci trei blocuri locative. Lui Filip nici nu i-a trecut prin minte că Guvernul însuşi va finanţa construcţia locuinţelor. Iată cum trebuie susţinută cultura, în opinia guvernării actuale", crede el.

Potrivit lui Odinţov, aceleaşi tendinţe de haos şi distrugere se atestă şi în ştiinţă.

"Avem Academia de Ştiinţe a Moldovei (AŞM), ale căror structuri, în mare parte, nu sunt finanţate, dar fostul preşedinte al AŞM, Gheorghe Duca, trăieşte într-o casă luxoasă. Da, pe numele lui a fost intentat un caz penal, dar acest lucru ajută oare la investigaţiile interne? Nu! În ţară se închid zeci de centre de dezvoltare ştiinţifică pentru tineri. Datorită eforturilor depuse de activiştii PSRM, în sectorul Botanica nu a fost închis clubul de modelare a avioanelor pentru copii. Dar aceasta este o excepţie de la regulă. Iar noi avem tineri savanţi talentaţi. Există invenţii în domeniul fizicii, al polimerilor şi al noilor tehnologii. Dar partenerii din Occident încurajează actuala guvernare în exodul de creiere din Moldova. Acest lucru se reflectă în reducerea finanţării pentru ştiinţă şi cluburilor şi centrelor de dezvoltare intelectuală a copiilor", a spus socialistul, care a cerut alegătorilor să voteze pentru PSRM.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării