173
0
Socialiștii nu vor avea un candidat pentru circumscripția Vest-Europeană
173
0

PSRM și-a ales candidații pentru fotoliile vacante în trei din cele patru circumscripții. Totuși, alegătorii din diasporă nu vor avea posibilitatea să aleagă un candidat socialist.

Foto: Știri.md

Zinaida Greceanîi a declarat în cadrul emisiunii „Epicentru” difuzată la REN Moldova, că partidul nu va opta pentru un mandat de deputat în această regiune, transmite Știri.md cu referire la Agora.

„Suntem pregătiți să ne avântăm în cursa electorală. Am hotărât deja cine vor fi candidații înaintați de partid în trei circumscripții. Vorbim despre regiunea Nisporeni, suburbiile Chișinăului și cea din regiunea transnistreană. 

Totuși, am decis să nu participăm la alegerile din circumscripția Nr. 50 - Europa de Vest, așa cum am considerat că vor fi cheltuieli și investiții inutile”, a punctat Greceanîi.

Speakerul a mai specificat că și de această dată vor participa candidații din alegerile parlamentare precedente, doar că vor lua în calcul vechile greșeli. 

Știri.md amintește că pe 20 octombrie, odată cu alegerile locale generale, vor avea loc și alegeri parlamentare noi în patru circumscripții: Nr.17 - Nisporeni; Nr. 33 - suburbiile din Chişinău; Nr.48 - localităţile din regiunea transnistreană şi circumscripţia Nr. 50 - Europa de Vest. 

Aceste circumscripții au devenit vacante după ce deputații Vladimir Plahotniuc și Viorel Melnic și-au depus mandatele de deputați, iar Andrei Năstase și Maia Sandu au ales funcțiile de prim-ministră și, respectiv, vicepremier. 

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter