main logo
823

Socialiștii nu exclud că în Moldova se pregătește un nou furt bancar

Partidul Socialiştilor (PSRM) nu exclude că autorităţile Moldovei pregătesc un nou furt bancar, similar celui din 2014.

Socialiștii nu exclud că în Moldova se pregătește un nou furt bancar

Potrivit agenţiei Infotag despre aceasta a comunicat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, secretarul executiv al PSRM, candidatul la funcţia de deputat, Vlad Batrîncea, care a menţionat că repetarea furtului secolului poate avea loc prin „vânzarea pachetelor mari de acţiuni ale Moldova-Agroindbank, Victoriabank şi Moldindconbank", transmite Știri.md.

„Aceste tranzacţii sunt destul de îndoielnice, deoarece acţiunile băncilor profitabile sunt vândute la un preţ derizoriu, practic pentru 10% din preţul real de piaţă. Aceste tranzacţii sunt aranjate în mod intenţionat pentru a completa capitalul murdar al anumitor persoane. Dacă se va produce un nou furt de amploare, Moldova riscă să rămână fără un sistem bancar funcţional, ceea ce este inacceptabil", a subliniat socialistul.

El a menţionat, de asemenea, situaţia cu vânzarea a 90% din acţiunile statului în cea mai mare fabrică de tutun din Republica Moldova - „Tutun-CTC", care, la fel, au fost vândute la un preţ mic (167 mil. lei), aceasta în pofida faptului că numai în ultimii ani statul a investit în întreprindere circa 85 mil. lei".

Potrivit lui Batrîncea, fabrica a trecut sub controlul direct al omului de afaceri Ilan Şor.

„După venirea la putere, Partidul Socialiştilor va face tot posibilul ca statul să recupereze „Tutun-CTC" şi alte companii care se află într-o situaţie similară. Statul trebuie să joace un rol major în economie. Iar PRSM este singurul partid care abordează problemele economice şi le poate rezolva", a spus el.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării