main logo
357

Socialiștii acuză democrații de presiuni asupra alegătorilor

Socialiștii au venit cu noi acuzații împotriva Partidului Democrat. PSRM spune că PDM, pe lângă faptul că folosește resurse administrative, ar face presiuni asupra alegătorilor.

Socialiștii acuză democrații de presiuni asupra alegătorilor

De partea cealaltă, socialiștii cred că respectă întocmai legea și neagă că președintele s-ar implica în această campanie electorală, transmite Știri.md cu referire la agora.md.

„Tot mai multe semnale apar din teritoriu. Sunt întreprinderi de stat unde în mod abuziv guvernarea încearcă să utilizeze la maxim presiunile asupra oamenilor, resursele administrative. 

Mă refer aici la primarii care intimidează cetățenii, directorii instituțiilor. Din informațiile care parvin, sunt presiuni făcute și asupra agenților economici. Unii sunt impuși să facă declarații în favoarea PDM. Avem un apel: nu vă lăsați intimidați. Nimeni nu poate să vă preseze în cabina de vot. 

Sunteți liberi în alegerea dvs, trebuie de pus capăt acestor presiuni, imixtiuni în procesul de alegeri”, a declarat în cadrul unei conferințe de presă socialistul Ion Ceban.

Cât despre implicarea președintelui Igor Dodon în campania electorală, PSRM a respins toate acuzațiile. Asta deși Comisia Electorală Centrală a avertizat, anterior, Președinția. 

„Constatăm o hotărâre extrem de obraznică a CEC, prin care s-a constatat o anumită legătură cauzală dintre președintele RM și PSRM în baza unei campanii de informare făcută de președintele RM, cu privire la amnistia migranților și cu privire la redeschiderea exportului în Federația Rusă pentru agenții economici din RM. 

Este o hotărâre obraznică și politică. Chestiunile date se fac în cadrul exercitării mandatului său de președinte”, a insistat juristul PSRM, Fadei Nagacevschi.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării