main logo
525

Smirnov: Parlamentul de legislatura a X-a e constituit legal

Parlamentul de legislatura a X-a este constituit legal. Anunţul a fost făcut de preşedintele şedinţei de constituire, socialistul Eduard Smirnov.

Smirnov: Parlamentul de legislatura a X-a e constituit legal

Aceasta a avut loc după ce preşedintele Curţii Constituţionale, Mihai Poalelungi, a prezentat raportul privind rezultatele alegerii parlamentului şi validarea mandatelor deputaţilor aleşi, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

După preşedintele Curții Constituționale, cu un discurs în faţa legislatorilor a venit şeful statului Igor Dodon. Acesta i-a felicitat pe noii legislatori şi a specificat că acum R. Moldova are un Parlament, dar şi un preşedinte legitim. 

„Ce va urma depinde de noi, politicienii. Dacă nu vom păstra poporul integru, orice proiect statal nu îşi are rostul. Trebuie să restabilim încrederea cetăţenilor în instituțiile statului şi avem nevoie de un salt economic”, a opinat Igor Dodon.

După constituirea legală a parlamentului se alege, preşedintele forului legislativ, vicepreşedinţii şi se formează Biroul permanent. 

În termen de 10 zile de la prima ședință, vor fi constituite fracţiunile parlamentare, care funcţionează în baza regulamentului propriu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării