main logo
880

Slusari: Vizita lui Șoigu nu aduce un plus colaborării dintre ACUM-PSRM

Vicepreşedintele Parlamentului, deputat al Blocului ACUM Platforma DA și PAS, Alexandru Slusari, susține că vizita ministrului rus al Apărării, Serghei Șoigu, la Chișinău, și modul în care aceasta a fost pregătită de Președinție nu aduce plusvaloare colaborării dintre Bloc și PSRM, care sunt în discuții privind semnarea unui nou acord.

Slusari: Vizita lui Șoigu nu aduce un plus colaborării ACUM-PSRMFoto: Știri.md

Întrebat în cadrul unei conferințe de presă când va fi semnat acordul și ce conține acesta, Slusari a spus că, în primul rând, acordul conține informații despre reformarea justiției, iar „cea mai mare întrebare este dacă PSRM este gata să accepte aceste reforme”, transmite Știri.md cu referire la cotidianul.md.

„Despre acord se discută demult. El trebuia să conțină angajamente de a implementa reforme importante și, în primul rând, reforma justiției. 

Aceste reforme trebuie să fie votate și implementate în câteva luni, deoarece sistemul moștenit de la Plahotniuc poate influența unele procese politice din Republica Moldova. Cea mai mare întrebare este dacă PSRM este gata să accepte aceste reforme”, a spus Slusari.

Deputatul mai spune că al doilea subiect ține de geopolitică, iar vizita ministrului rus al Apărării, organizată de Președinție, nu face bine colaborării dintre Bloc și PSRM.

„Vizita lui Șoigu ține de dezideratele care divizează societate. (…) Înțeleg că suntem în preajma alegerilor locale, dar trebuie să demonstrăm seriozitate maximă. 

La semnarea acordului cel mai important lucru era angajamentul pe justiție. Vizita lui Șoigu nu a adus plusvaloare relației noastre. Acest lucru nu ar fi trebuit să se facă, mai ales în modul în care s-a produs”, a mai spus Alexandru Slusari.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării