main logo
1563

Slusari va expedia anexele raportului Kroll la PG: Situația e mult mai ridicolă

Alexandru Slusari anunță că va expedia procurorului general luni, la prima oră, două anexe ale raportului Kroll, care conțin mai multe nume ale persoanelor implicate în procesul devalizării sistemului bancar, acuzând că procurorii de tergiversarea intenționată a investigației în acest caz.

Slusari va expedia anexele raportului Kroll la PG: Situația e ridicolăFoto: știri.md

Președintele comisiei parlamentare de anchetă privind investigarea fraudei bancare spune că „situația este mai mult decât ridicolă și confirm faptul că justiția a fost capturată în perioada 2014-2019", transmite Știri.md

Deputatul susține că, în martie 2018, reprezentantul companiei Kroll, în prezența conducerii Băncii Naționale a transmis Procuraturii Anticorupție raportul Kroll 2 cu toate anexele. 

„Acest fapt ne-au confirmat atăt BNM, căt și angajații agenției Kroll, cu care membrii Comisiei de anchetă au avut întălnirea oficială în iulie 2019. După eforturi suplimentare Comisia de anchetă a obținut pe data de 20 septembrie 2019 toate anexele la raportul Kroll 2 cu indicarea „eroilor” furtului miliardului”, spune Slusari.

Alexandru Slusari crede că ancheta jafului bancar a fost tergiversată, iar pentru faptul că Procuratura Generală nu dispune în prezent de toate materialele din raportul Kroll 2, trebuie să răspundă penal Viorel Morari, dar și alte persoane: Adriana Bețișor, Eduard Harunjen și Igor Popa.

"Cinci ani Procuratura a mimat investigarea și nu a întors nici un ban din miliardele furate, care Guvernul Plahotniuc le-a pus pe umerii cetățenilor în suma dublă, iar Guvernul Dodon refuză să le scoată. Dacă în foarte scurt timp persoanele nominalizate nu sunt trase la răspundere, putem constata că justiția rămăne amorțită și controlată politic", a conchis Alexandru Slusari.

Știri.md amintește că procurorul general, Alexandru Stoianoglo, a solicitat preşedintelui Comisiei de anchetă privind investigarea fraudei bancare, Alexandru Slusari să prezinte lista beneficiarilor finali despre care a menționat anterior.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării