main logo
1344

Slusari: Subiectul privind grâul din rezerve, discutat la ședința CSS

Marți, 30 martie, va avea loc ședința Consiliului Suprem de Securitate (CSS). Despre aceasta a anunțat vicepreședintele Parlamentului și deputatul Platformei Demnitate și Adevăr (PPDA), Alexandr Slusari, precizând că în cadrul ședinței, deputatul PPDA, Chiril Moțpan va pune în discuție subiectul privind grâului din rezerva de stat.

Slusari: Subiectul privind grâul din rezerve, discutat la ședința CSSFoto: tv8.md

Potrivit deputaților PPDA, la împrospătarea grâului din rezerva de stat trebuie să fie dată prioritate brutăriilor din țară, care să cumpere grâul pentru producerea pâinii, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

„Orice grâu care se păstrează în rezerva de stat se împrospătează. Doar că grâul acesta se împrospătează într-un an de secetă și prețurile sunt destul de înalte. O mare întrebare cum se va întâmpla acest proces. Aici avem o problemă majoră, până la recolta nouă de grâu mai avem patru luni, dar grâu tot mai puțin și mai puțin în țară și putem să asistăm la explodarea prețurilor. Și deja apare problema la prețurile la pâine. În acest context este foarte important ca procedura împrospătării grâului să fie transparentă”, a declarat vicepreședintele Parlamentului, Alexandr Slusari.

Potrivit deputatului, în acest sens se pregătește o hotărâre de Guvern care ar permite împrospătarea a 24 de mii de tone de grâu.

Amintim că, președinta Maia Sandu solicită în regim de urgență ca Guvernul să impună resrticții temporare privind exportul de grâu din rezervele de stat.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării