3294
0
Slusari spune ce scenarii ne așteaptă după moțiunea de cenzură
3294
0

Procesul alegerii conducerilor raionale va avea de suferit în cazul în care moțiunea de cenzură înaintată de PSRM contra actualului Guvern va fi susținută.

Foto: știri.md

Afirmația îi aparține, vicepreședintelui Parlamentului, Alexandru Slusari. Deputatul afirmă că Blocul ACUM avea deja stabilită, în majoritatea cazurilor, o coaliție cu PSRM la nivel raional, transmite Știri.md cu referire la Agora.md.

Totodată, Slusari afirmă că o alianță cu PD nu este dorită.

„Acum este foarte greu de prevăzut ce se va întâmpla. Cert este că dacă va fi votată moțiunea de cenzură, acest lucru va afecta procesul alegerii raioanelor.

Dacă până acum a fost mesaj politic din centru că „nu faceți alianță cu democrații, nu faceți alianță cu Șor”, partenerul preferabil era partenerul socialiștilor. 

Din momentul în care PSRM aruncă în aer situația, nu știu cum o să fie. În foarte multe raioane, nu cred că Blocul ACUM este gata să creeze alianțele cu PD, dar deja lucrurile se complică”, spune Slusari.

Ce era prevăzut pentru CMC ?

„În Chișinău e caz specific. Acolo nu era prevăzut nimic, nu este nevoie de alegerea raionului, nu e nevoie de alegerea conducerii consiliului. Aici era poziția din start că nu este rost de făcut nici o coaliție”, a menționat deputatul.

Amintim că după alegerile locale, socialișii au menționat într-o conferință de presă, că ar fi gata să voteze președinții de raioane din partea blocului ACUM, acolo unde aceștia s-au stabilit pe primele locuri.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter