main logo
1458

Slusari spune cât ar trebui să coste astăzi benzina și motorina

Prețul carburanților pe piața din Republica Moldova rămâne practic neschimbat, deși ar trebui să scadă aproximativ cu 10 %.

Slusari spune cât ar trebui să coste astăzi benzina și motorinaFoto: stiri.md

Declarația a fost făcută de vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, pe pagina sa de Facebook, transmite Știri.md.

"Prețul petrolului se menține la o medie de aproximativ 63 de dolari per baril în ultimele 5 săptămâni. Cu 15 % mai puțin decât a fost la mijlocul lunii mai. Cu toate acestea, prețul carburanților pe piața din Republica Moldova rămâne practic neschimbat, deși ar trebui să scadă aproximativ cu 10 %.

De ce atâta timp șoferii și fermierii noștri sunt nevoiți să plătească nejustificat cel puțin 1,5-1,8 lei pentru fiecare litru de motorină/benzină? Nicio reacție de la Consiliul Concurenței, conducerea căruia nu se uită în calendar și nu înțelege că situația politică în țară s-a schimbat", a scris Alexandru Slusari.

Totodată, politicianul susține că conducerea Consiliului Concurenței trebuie să-și dea demisia.

"E nevoie de demisia in corpore a conducerii acestei entității, extrem de importante pentru economia de piață", a menționat Alexandru Slusari.

Este de menționat că la precedenta ajustare a prețurilor carburanților, la 13 martie 2019, barilul de petrol costa 68 de dolari americani. Astfel, la cotațiile de 68 de dolari, un litru de benzină costa la Chișinău aproximativ 18,35 lei, iar un litru de motorină 16,75 lei.

Astăzi, când petrolul este 63 de dolari, cu 4 dolari mai ieftin, benzina costă la Chișinău 19,5 lei, iar motorina 17,2 lei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării