main logo
1497

Slusari s-a întâlnit cu Stoianoglo: Sunt surprins că încă nu a citit anexele Kroll 2

Vicepreședintele Parlamentului a avut o întrevedere cu Alexandr Stoianoglo. Cei doi s-au întâlnit la inițiativa procurorului general.

Slusari s-a întâlnit cu Stoianoglo: Sunt surprins că nu a citit Kroll 2Colaj: știri.md

Principala tema de discuție a fost investigarea jafului din sistemul bancar, iar Stoianoglo s-a aratat dispus să colaboreze cu Parlamentul în cadrul anchetei cu o singură condiție - să nu fie atras în jocuri politice, transmite Știri.md

"Am reiterat poziția Comisiei de anchetă precum că procesul devalizării sistemului bancar a fost o operațiune bine pregărtită în timp și coordonată cu politicenii și demnitarii de stat, care conform legii erau obligați să contracăreze jaful. Planul devalizării a fost realizat etapizat, perseverent, începând cu anul 2011, făcându-se pe parcurs ajustări în funcție de creșterea apetitului autorilor-escroci, odată ce rezistența instituțiilor abilitate ale statului se diminua substanțial", a menționat Slusari. 

Potrivit vicepreședintelui Parlamentului, Alexandr Stoianoglo deja s-a documentat bine cu acest dosar, deși încă nu a luat cunoștința cu anexele raportului Kroll 2, care conțin nume concrete ai beneficiarilor furtului.

"Procuror General s-a aratat dispus să colaboreze cu Parlamentul cu o sîngură condiție. Să nu fie atras în jocurile politice. Din partea fracțiunii Platforma DA l-am asigurat că noi suntem cei, care din 2015 luptăm pentru depolitizarea justiției, în condițiile în care ultimii 4 ani mai mulți activiști ai Platformei au suferit enorm de la organele de drept capturate de un sîngur clan politic. Pentru noi acum este imperios necesar ca Procuror General să fie o figură echidistantă și neinfluențată politic", a mai spus deputatul.

De asemenea, Slusari a solicitat Procuraturii Generale să investigheze mai multe cazuri de rezonanță și să prezinte în Parlament rezultatele anchetei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării