main logo
2031

Slusari: Rolul lui Candu în furtul miliardului trebuie anchetat

Fostul ministru al Economiei, Andrian Candu, ar trebui lipsit de imunitate și anchetat în cadrul dosarului penal privind jaful din sistemul bancar, susține președintele comisiei parlamentare de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor devalizării sistemului bancar, Alexandru Slusari.

Slusari: Rolul lui Candu în furtul miliardului trebuie anchetat

În opinia lui Slusari, rolul lui Candu a fost unul important, întrucât el a reprezentat, în 2011, o companie controlată de Plahotniuc, OTIV Prime, în tranzacția privind vânzarea acțiunilor Băncii de Economii către Veaceslav Platon, transmite Știri.md cu referire la Cotidianul.md.

Vicepreședintele Parlamentului crede că Andrian Candu se face vinovat și de „neglijență în serviciu”, deoarece în 2014, în calitate de vicepremier și ministru al Economiei, s-a numărat printre cei care au promovat acordarea garanțiilor de stat pentru băncile fraudate, fără instituirea controlului special al BNM imediat după asta.

„Acolo există responsabilitate colectivă. La cine e culpa mai mare sau mai mică, cine a stat în spate (…), ar trebui pornit dosar penal pe 4 persoane: Iurie Leancă, Andrian Candu, Dorin Drăguțanu și Anatol Arapu”, a declarat Slusari în cadrul unui interviu pentru Cotidianul.

Anterior, întrebat dacă nu-i este teamă că îi va fi retrasă imunitatea parlamentară, Andrian Candu a spus că nu există motive pentru asta deoarece „nu a comis nicio ilegalitate”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării