main logo
797

Slusari: Principalul obstacol pentru înlăturarea lui Plahotniuc e Dodon

Principalul obstacol pentru soluţionarea problemei înlăturării liderului Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, de la guvernare este Preşedintele, liderul informal al Partidului Socialiştilor, Igor Dodon, a declarat deputatul blocului politic ACUM, Alexandru Slusari.

Slusari: Principalul obstacol pentru înlăturarea lui Plahotniuc e Dodon

Potrivit Infotag, el a reamintit pe reţelele sociale că "la singura întâlnire a şefului statului cu blocul ACUM, Dodon a vorbit despre dezordinea care a însoţit întreaga campanie electorală şi că el înţelege întreaga distructivitate a actualului sistem electoral", transmite Știri.md.

„Apoi a spus că mai departe partidele trebuie să ajungă la o înţelegere. Dar, după un timp scurt, s-a rotit la 180 de grade şi iarăşi a devenit aliatul PSRM. El conduce Consiliul Republican al partidului. Numai el face declaraţii de presă. El începe să vorbească despre ACUM dispreţuitor şi jignitor. 

Ce a dus la astfel de schimbări? Cred că înţelegi motivul. Aroganţa lui faţă de noi ascunde marea sa frică de Plahotniuc. Dodon se teme foarte mult. Şi această teamă este mai puternică decât poziţia Estului sau a Vestului. Mai importantă decât catastrofa inevitabilă a partidului propriu", consideră politicianul de opoziţie.

Potrivit lui, "Dodon i-a convocat pe câţiva dintre activiştii PSRM care nu sunt de acord cu linia sa şi i-a mustrat brutal, spunând că nu trebuie să se teamă de alegerile anticipate".

„În acelaşi timp, el înţelege perfect că alegerile după aceleaşi reguli niciodată nu vor da mai multe şanse socialiştilor. Plahotniuc nu are nevoie de parteneri egali, nemaivorbind de cei care au un sprijin mare.

El a luat singur puterea nu ca să se împartă cu ea. Filat, Platon, Voronin, Ghimpu - aceştia sunt piloţii răniţi de Plahotniuc când au zburat împreună cu el mai demult. Soarta lui Şor, cred că, la fel, este clară pentru toată lumea. Tot acolo şi Dodon îşi trage partidul", a spus politicianul.

Slusari a subliniat că "el a fost şi va rămâne un oponent al PSRM", iar ACUM "nu va crea niciodată o coaliţie pe termen lung cu Partidul Socialiştilor - aceasta este linia roşie".

„Dar este jignitor faptul că ţara are de suferit din cauza unei persoane. De fapt, Dodon a tras deja PSRM într-o coaliţie cu Partidul Democrat, înaintând condiţii de nerealizat pentru o alianţă de patru ani cu blocul ACUM sau alegerile anticipate ca alternativă. 

Anume Plahotniuc doreşte alegeri anticipate şi se teme că noi am putea într-un timp scurt să-i slăbim puterea. Parlamentul poate şi trebuie să lucreze cel puţin încă două luni. 

Dacă socialiştii depăşesc sindromul Dodon, avem potenţialul de a lucra în beneficiul cetăţenilor. Dacă nu, atunci vom merge în alegeri anticipate după regulile lui Plahotniuc-Dodon, dar noi vom avea ce spune poporului nostru", a conchis deputatul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării