648
0
Slusari: Omul care credea că poate orice s-a transformat într-un fugar
648
0

Fostul lider al Partidului Democrat Vladimir Plahotniuc, cel care deţine dublă identitate în Republica Moldova, interdicţie de a intra în Elveţia şi Liechtenstein până în 2029, dosar penal pe numele său în Rusia, acum a fost declarat indezirabil şi în SUA.

Foto: știri.md

Fostul lider al Partidului Democrat Vlad Plahotniuc nu va mai putea primi viza SUA, transmite Știri.md cu referire la tvr.md.

Vicepreşedintele Platformei DA, Alexandru Slusari, nu s-a arătat a fi surprins de anunţul privind sancţiunile împotriva lui Vlad Plahotniuc. 

„Eu consider că este un lucru benefic pentru cetăţeni şi pentru ţară, anunţul venit din SUA. Nu pot să spun că am fost tare surprins. 

Desigur că noi cei de la Platforma DA, care am suferit mult pe urma regimului Plahotniuc am apropiat mult noutatea primită azi. Pentru noi nu este o noutate că Plahotniuc este implicat în acte de corupţie, a spus Slusari în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

Slusari se arată convins că pe Igor Dodon îl aşteaptă aceeaşi soartă ca şi pe Plahotniuc, deoarece Dodon acum încearcă să devină Plahotniuc numărul 2.

„Eu cred că Igor Dodon trebuia să se gândească foarte foarte bine înainte de a merge pe acelaşi drum văzând soarta lui Plahatniuc, căci Dodon acum încearcă să devină Plahotniuc numărul 2. 

Eu mă bucur că ieri am primit acest mesaj din SUA. Eu nu am nici un gram de dubii despre crimele lui Vladimir Plahotniuc, acum acest lucru este confirmat şi la nivel internaţional, eu cred că după SUA vor urma mesaje şi din alte ţări. Omul care credea că poate orice s-a transformat într-un fugar. Soarta lui este una foarte sumbră,” a adăugat Slusari.

Igor Dodon, cel despre care Slusari zice că păşeşte pe urmele lui Plahatniuc, a mulţumit SUA pentru decizia de a impune sancţiuni fostului lider al Partidului Democrat care a fugit din ţară, oligarhului Vladimir Plahotniuc. Astfel acesta a comentat declaraţia făcută luni de secretarul de stat american, Michael Pompeo.

Mike Pompeo a anunțat ieri, 13 ianuarie, pe contul său oficial de Twitter că SUA l-a plasat pe Vladimir Plahotniuc și întreaga sa familie în lista persoanelor indezirabile pe teritoriul său.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Maia Sandu a mulțumit Guvernului SUA pentru această acțiune.

"SUA au impus sancțiuni personale împotriva lui Plahotniuc și a familiei sale. Mulțumim Guvernului SUA că a dat curs solicitării noastre de a-l pedepsi, făcând astfel dreptate cetățenilor țării noastre", a scris Maia Sandu.

De asemenea, într-o postare pe pagina sa de Facebook, Ion Sturza a scris: "Uite aici a venit sfârșitul lui Plahotniuc ...".

Alexei Tulbure a declarat într-un interviu că „Această anulare a vizei de intrare în Statele Unite pentru Vladimir Plahotniuc pentru subminarea instituțiilor democratice în Republica Moldova arată foarte clar că partenerul nostru strategic vine în apărarea democrației.”

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter