14 ianuarie, 11:02
1 087
0

Slusari: Impertinența grupării criminale din Chișinău a ajuns la culme

14 ianuarie, 11:02
1 087
0

Întreprinderea de Stat „Cariera de piatră concasată din Pervomaisc”, aflată pe teritoriul Ucrainei, ar fi ajuns în mâinile unor persoane apropiate deputatului Vladimir Andronachi.

Slusari: Impertinența grupării criminale din Chișinău a ajuns la culme

Despre aceasta comunică pe pagina sa de Facebook vicepreședintele Parlamentului și liderul fracțiunii Platforma DA, Alexandru Slusari, transmite Știri.md.

''Este bine că doamna președinte a solicitat sprijinul organelor de anchetă din Ucraina pentru elucidarea problemelor cu proprietatea Republicii Moldova. Dar eu aș prefera ca interes prioritar față de bunurile noastre să manifeste autoritățile competente moldovenești. Mai ales că impertinența grupării criminale din Chișinău, care delapidează patrimoniul moldovenesc în țara vecină, a ajuns la culme.

Vin cu informații pentru organele pretins competente din Moldova referitoare la ÎS "Cariera de piatră concasată din Pervomaisc", care, apropo, are rezerve de granit pentru aproximativ 170 de ani, însă din 2015 OFICIAL nu extrage zăcământul și bugetul nostru nu obține nimic de la această întreprindere.

Pe 2 aprilie 2019 în Ucraina este înregistrată SRL cu denumirea similară cu cea a întreprinderii de stat moldovenesc. Unicul fondator este Eugen Buzgan. Apropo, acestei persoane îi aparțin în țara vecină 15 companii.

Pe data de 2 martie 2020 dl. Buzgan devine consultant principal la una din Direcțiile Agenției Proprietății Publice din Moldova și mai mult timp petrece în Ucraina, decât la locul lui de muncă. În toată această perioadă cariera moldovenească din Pervomaisc de-facto lucrează sub paravanul companiei private cu aceeași denumire și banii curg gârlă în toate buzunarele, în afară de bugetul Moldovei.

Aștept reacția de la Procuratura Generală și CNA. Vreau să știu dacă dl. Buzgan într-adevăr este persoana de încredere a lui Vladimir Andronache, lucru despre care vorbesc deschis multe persoane din Guvern.

P.S.: Am toate probele că dl. Buzgan este un bun cunoscut cu oligarhul ucrainean Prodivus, cel care acum are planuri să preia sanatoriul Moldova din Odesa. Detalii voi oferi în scurt timp'', a declarat Slusari.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter