main logo
739

Slusari îi răspunde lui Leancă: Spre deosebire de unii, eu n-am fost legumă în nicio funcție

Vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, vine cu o reacție după ce Iurie Leancă a declarat că „acest expert în legume, pe nume Slusari, folosește tribuna Parlamentului pentru a face declarații politice răsunătoare ca un papagal”.

Slusari, către Leancă: Spre deosebire de unii, eu n-am fost legumăColaj: Știri.md

Într-o postare pe o rețea de socializare, Slusari scrie că este "foarte mândru că se pricepe și în legume, și în fructe, și în culturile cerealiere și tehnice, exportul cărora a fost monopolizat în perioada Guvernului Leancă", transmite Știri.md.

"Dar spre deosebire de unii așa-ziși demnitari de stat eu niciodată n-am fost "legumă" în nicio funcție, pe care am deținut-o. Sunt deprins să spun lucrurilor pe nume.

Analiza Comisiei a demonstrat foarte clar că un simplu prim-ministru a cedat gratis 23 % din acțiunile unei bănci de importanță sistemică și a permis unui grup de acționari suspecți să ia sub control această bancă. De ce a făcut acest lucru ? Că așa i-a sfătuit prietenul lui de atunci Vlad Filat și așa a înțeles el raportul Comisiei Reidman, care nici nu a fost aprobat de către Parlament și care juridic nu conținea asemenea recomandare. Totodată, posesor de mai multe limbi Iurie Leancă nu a găsit timp să vorbească în română sau engleză cu colegul lui, ministru finanțelor, cu reprezentanții FMI și Băncii Mondiale, cu conducerea CNA și SIS, care toți împreună nu erau de acord cu ideea emisiunii suplimentare.

Istoria s-a repetat în 2014. La întrebarea în cadrul audierilor de ce imediat după acordarea garanțiilor de stat în cele 3 bănci nu a fost introdusă administrarea specială de la BNM, Iurie Leancă a răspuns că....... nimeni nu i-a spus că așa e mai bine. Dar el iarăși le-a crezut lui Drăguțan și Candu.

Iată că credulitatea dlui Leancă a adus la sustrageri de miliarde de lei în următoarele 2 săptâmâni din sistemul bancar, care a făcut prietenul lui Ilan Șor. Mai apoi aceste garanții de stat în suma dublă a fost pusă pe seama cetățenilor Republicii Moldova.

Am notat doar aceste două exemple. Fără că să aduc în discuția problema consecionării Aeroportului sau achitarea studiilor feciorului de Gicu. Am suficiente fapte pentru a să nu-i încredințezi dlui Leancă nici măcar creșterea legumelor. Chiar dacă va face acest lucru într-un penitenciar sub controlul cuiva. Va veni Șor cu un "sfat" și roada este pierdută sau ciordită", a comentat Slusari.

Știri.md amintește că Iurie Leancă a calificat drept „aberații crase” declarațiile lui Alexandru Slusari prin care cere Procuraturii pornirea urmăririi penale pe numele fostului vicepremier.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării