main logo
382

Slusari: Guvernul și-a justificat eșecurile prin războiul din Ucraina

Fostul vicepreședinte al Parlamentului, Alexandru Slusari, sugerează că guvernarea și-a justificat toate eșecurile din ultimul an prin războiul din Ucraina.

Slusari: Guvernul și-a justificat eșecurile prin războiul din UcrainaFoto: Știri.md

Declarațiile au fost făcute într-un interviu pentru Infotag, transmite Știri.md.

Fiind întrebat cât de mare este dependența producătorilor rurali moldoveni de Ucraina și România, care, în mod tradițional, ca și Moldova, exportă multe produse agricole, Slusari a răspuns: „Un val de proteste a trecut prin Europa de Est (de exemplu, în Polonia), după care guvernele majorităţii ţărilor au decis să plătească despăgubiri fermierilor. Pentru fiecare tonă de produse vor fi alocaţi 45-57 de euro. În Moldova este tăcere pe această temă. Ca şi cum "salvarea celor care se îneacă este problema celor care se îneacă". 

Aceasta este o abordare greşită din partea Guvernului, aşa că tragem un semnal de alarmă cu privire la această situaţie din august 2022. Până acum, nimic n-a fost rezolvat. Dispoziţii protestatare există în rândul fermierilor şi la ultima şedinţă a asociaţiei (la care a fost prezent premierul Dorin Recean), mulţi şi-au formulat poziţia. "Susţinem Ucraina, suntem solidari cu ea şi înţelegem dificultăţile ei", dar pentru al doilea an consecutiv, fermierii moldoveni au fost prejudiciaţi. Nu holdingurile mari suferă, ci fermierii mici şi mijlocii. Este nevoie de sprijin, dar acesta încă nu este vizibil.

S-au limitat la promisiuni, în cel mai bun caz. Mai des răsuna: "Avem un război!". Şi totul a fost pus pe seama acestuia. Acum a venit un nou premier, ne-am întâlnit de două ori în prima lună. Aceasta este încă o diferenţă plăcută comparativ cu Natalia Gavriliţa, care pur şi simplu a fugit de noi. Se pare că am pus la punct un dialog. Domnul Recean şi-a asumat anumite angajamente cu termenele specificate pentru implementarea acestora. Timpul apropiat va arăta cum merg lucrurile”.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării