main logo
616

Slusari: Este abordarea sistemică și comprehinsivă la furtul miliardelor

În urma efectuării unui demers la Procuratura Anticorupție (PA) cu privire la devalizarea sistemului bancar din 2014, Președintele Comisiei Parlamentare privind furtul miliardului, Alexandru Slusari, a obținut răspuns din partea PA.

Slusari: Este abordarea sistemică și comprehinsivă la furtul miliardelorFoto: Știri.md

Ca răspuns la acest demers, Alexandru Slusari a subliniat „că Procuratura și-a revizuit propria poziție de ultimii 4 ani. Deja există abordarea sistemică și comprehinsivă la operațiunea „furtul miliardelor”, transmite Știri.md.

În așa mod PA informează că exercită urmărirea penală pentru acțiunile și/sau inacțiunile demnitarilor de rang înalt privind procesul de acrodare a garanțiilor de stat pentru garantarea creditelor de urgență acordate de Banca Națională a Moldovei.

LA fel, în demers se precizează că, la această etapă a urmăririi penale, au fost conexate alte 22 de cauze penale, pentru componențe de infracțiune.

Totodată, Procuratura Generală menționează că, de către grupul de urmărire penală este efectuat spectru de acțiuni de urmărire penală necesare în vederea cercetării complete și obiective a circustanțelor cauzei, stabilirii adevărului, identificarea și tragerea la răspundere a persoanelor implicate în comiterea infracțiunii.

Știri.md amintește că, Președintele Comisiei Parlamentare privind furtul miliardului, Alexandru Slusari, a făcut o solicitare către PG, SIS și CNA în privința unor companii, care, potrivit acestuia, au cumpărat mai multe acțiuni de la BEM în perioada 2013.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării