main logo
1488

Slusari: Dodon a încălcat legea când a cerut explicații de la Țurcan

Președintele Curții Constituționale, Vladimir Țurcan, a încălcat legea atunci când l-a informat pe Igor Dodon despre votul dat de magistrații Înaltei Curți privind suspendarea hotărârii pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea.

Slusari: Dodon a încălcat legea când a cerut explicații de la ȚurcanFoto: deschide.md

Totodată, șeful statului a încălcat prevederile legislației atunci când a cerut „explicații” de la Țurcan despre cele întâmplate la ședința din 9 aprilie, transmite Știri.md.

De această părere este vicepreședintele Parlamentului și liderul fracțiunii Platforma DA, Alexandru Slusari.

Contactat de reporterul Deschide.MD, parlamentarul a declarat că cele declarate de Dodon reprezintă „o presiune asupra Curții Constituționale”.

„El a dezvăluit rezultatele votării. Președintele a încălcat legea. În loc să recunoască greșeala, el intervine din ce în ce mai mult în justiție și isterizează”, a precizat vicespeakerul Legislativului.

Alexandru Slusari a menționat că Platforma DA este gata să-și retragă sesizarea în cazul în care autoritățile „retrag prevederile ce țin de Duty Free, tutun și taxele locale”.

De precizat că, potrivit prevederilor Legii cu privire la Curtea Constituțională, judecătorul CCM este obligat să păstreze secretul deliberărilor şi al voturilor şi să nu ia poziţie publică sau să dea consultaţii în probleme de competenţa Curţii Constituţionale.

Amintim că Igor Dodon a declarat astăzi că l-a contactat joi, 9 aprilie, pe președintele Curții Constituționale, Vladimir Țurcan, pentru a întreba „ce s-a întâmplat” în cadrul ședinței Înaltei Curți când a fost adoptată decizia de a suspenda prevederile legii pentru care guvernul și-a asumat răspunderea.

„L-am sunat ieri pe domnul Țurcan, președintele Curții Constituționale, să întreb ce s-a întâmplat. Înțeleg că 4 membri au votat pentru suspendarea acestei legi. Domnul Țurcan a votat împotrivă și are o opinie separată. El a venit cu argumente pentru ca această lege să rămână în vigoare”, a declarat Dodon.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării