982
0
Slusari: Doar Năstase poate găsi bani pentru proiecte în Chișinău
982
0

Vicepreşedintele Platformei DA, Alexandru Slusari, este convins că doar şeful său de partid, Andrei Năstase, care candidează la funcţia de primar al Chişinăului, este capabil să găsească finanţare pentru proiectele propuse în Capitală.

Foto: știri.md

Potrivit agenţiei Infotag, el a scris marţi pe facebook că "nu trebuie să fii mare expert pentru a constata că oraşul cu circa un milion de locuitori este distrus" şi niciunul dintre candidaţii la fotoliul de primar nu spune de unde va lua resurse financiare pentru îmbunătăţirile propuse.

În opinia lui Slusari, numai Năstase explică foarte detaliat de unde va găsi bani, transmite Știri.md.

"Doar de la el am auzit despre inventarierea tuturor bunurilor municipale. Peste 8 mil. metri pătraţi de clădiri şi circa 12 mii de hectare de terenuri. Marea majoritatea din ele nu sunt înregistrate şi puse la evidenţă. 

Gestionarea corectă a bunurilor municipale va dubla bugetul municipiului. Nu eu spun, ci Curtea de Conturi. Numai de la Năstase am auzit despre proiecte externe de modernizare a Chişinăului, deja convenite cu mai multe municipii din România, Austria şi Germania, care ar trebui să servească drept exemple pentru capitala noastră. 

Doar Andrei Năstase promovează cu insistenţă descentralizarea ţării, care presupune şi redistribuirea unor impozite de la centru către unităţile administrativ-teritoriale. 

Recent, noi am înregistrat o iniţiativa legislativă, care prevede că o parte din impozitul pe venit pentru perso anele juridice va rămâne în localităţi, inclusiv în Chişinău", a spus vicepreşedintele, care a reiterat că doar Năstase dă dovadă de responsabilitate şi asumarea financiară a planului de asanare a oraşului.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter