main logo
1080

Slusari, din Portul Giurgiulești: O navă așteaptă să exporte grâu

Deputatul Platformei DA, Alexandr Slusari susține că o navă a acostat în Portul Internațional din Giurgiulești și urmează să fie încărcată cu grâu pentru a fi exportat.

Slusari, din Portul Giurgiulești: O navă așteaptă să exporte grâuFoto: captură video

Declarațiile au fost făcute de deputat în cadrul unui live pe Facebook chiar din Portul Internațional Giurgiulești, transmite Știri.md cu referire la Realitatea.md.

Alexandr Slusari afirmă că nava care a acostat în Port este contractată de către o companie din grupul Transoil. Astfel, deputatul a spus că, din cele aproape 17 tone de grâu, staționate în Portul din Giurgiulești, mare parte din rezerva de stat, urmează o anumită cantitate să fie exportată.

„Pe fundalul inacțiunilor guvernării și al acțiunilor dubioase ale lui Vaja Jhashi, s-a reușit efectuarea exportului. Există cererea companiei Agrofloris-Nord, parte a Transoil, care intenționează să exporte o parte din grâu. Deocamdată, exportul nu se produce pentru că nu există actele permisive de la ANSA”, susține Slusari.

Amintim că subiectul grâului din rezerva de stat este discutat pe larg în ultimele luni. Subiectul a fost abordat și la Consiliul Suprem de Securitate, după ce s-a decis reînnoirea grâului din rezerva de stat, roada anului 2016. Acest lucru a stârnit un val de critici și frică pentru că ar putea duce la scumpirea prețului la pâine. Totodată, s-a propus interzicerea exportului acestui grâu și dare în folosință companiilor de panificație și sectorului zootehnic.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării